anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

spostrzeżenia na temat niskiej sprzedaży

MAMY ROZWIĄZANIE!
jerzna
#7 Wielbiciel#

oznacz moderatorów
4 ODPOWIEDZI 4
mdrogeria
#21 Demiurg#

dawaj..

oznacz moderatorów
Crow_Empire
#14 Krzewiciel#

@jerzna  no to czekamy, opisuj.

oznacz moderatorów
jerzna
#7 Wielbiciel#

Witam wszystkich
To fakt, że kiedyś Allegro działało nieporównywalnie lepiej, dość łatwo było coś sprzedać np. nowego, ale niepotrzebnego, albo nawet używaną rzecz ... Od pewnego czasu Allegro " zasypuje " użytkowników " coraz to nowymi pomysłami ( nowym regulminem ) który skrojony jest pod sklepy , a nie pod indywidualnych sprzedawców . Widocznie Allegro czerpie z nich większe zyski. Jednak, nie rozumiem penych posunięć , jak np. sprzedawanie bez konkretnego numeru EAN lub znanej produktów
wielu najbardziej znanych firm . Na zdrowy rozum, jest to strzał w kolano dla samego Allegro, bo wiele produktów po prostu nie można sprzedać ... Być może sprzedawcy sprzedawcy posiadający bliżej nie określone mają takie uprawnienia, ale zwykłych szaraków , to niejednokrotnie strata ( wystawianie kilkanaście razy tego samego przedmiotu i opłacanie za wystawienie , często przekracza ewentualne zyski, zwłaszcza po odliczeniu prowizji ) . Zastanawiam się, po ja to piszę ? Przecież jednostki nie mają wpływu na w/w ustalenia czy regulamin . Jedynie zmniejszające się zyski mogą coś zmienić . 

I jeszcze jedno ... z ciekawości spróbowałem wystawić ten sam towar w tej samej cenia równocześnie na Allegro i również na " Lokalnie " . Zdecydowanie oglądalność była większa na zwykłym Allegro, więc proponowanie , żeby wystawiać na lokalu, to nieporozumienie . Tam działają tylko tzw, oglądacze . 

oznacz moderatorów
bombardier10
#10 Popularyzator#

Ja pamietam jak było kilkanaście lat temu. Ogłoszenia były płatne po 2 zeta  ale produkt wchodził od razu na top i potem powoli szedł w dół.  Oglądalność miałeś od razu dużą a nie jak dzisiaj . Nie było też żadnych promocji czy dodatkowych opłat  jak teraz.  Prowizji od sprzedaży nie było w ogóle a potem jakieś niewielkie. Dzisiaj widzę że Chińczycy wystawiają po kilkanaście/dziesiąt tysięcy ofert za  free co nie jest normalne. Ogłoszenia powinny być płatne a prowizje mniejsze.  I wtedy oferty byłyby bardziej przemyślane i z korzyścią dla klienta. Bo nikt mi nie powie że jak ktoś wystawia 30 tysięcy ofert to dokładnie wie co sprzedaje.

oznacz moderatorów