Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
dawaj..
@jerzna no to czekamy, opisuj.
Witam wszystkich
To fakt, że kiedyś Allegro działało nieporównywalnie lepiej, dość łatwo było coś sprzedać np. nowego, ale niepotrzebnego, albo nawet używaną rzecz ... Od pewnego czasu Allegro " zasypuje " użytkowników " coraz to nowymi pomysłami ( nowym regulminem ) który skrojony jest pod sklepy , a nie pod indywidualnych sprzedawców . Widocznie Allegro czerpie z nich większe zyski. Jednak, nie rozumiem penych posunięć , jak np. sprzedawanie bez konkretnego numeru EAN lub znanej produktów
wielu najbardziej znanych firm . Na zdrowy rozum, jest to strzał w kolano dla samego Allegro, bo wiele produktów po prostu nie można sprzedać ... Być może sprzedawcy sprzedawcy posiadający bliżej nie określone mają takie uprawnienia, ale zwykłych szaraków , to niejednokrotnie strata ( wystawianie kilkanaście razy tego samego przedmiotu i opłacanie za wystawienie , często przekracza ewentualne zyski, zwłaszcza po odliczeniu prowizji ) . Zastanawiam się, po ja to piszę ? Przecież jednostki nie mają wpływu na w/w ustalenia czy regulamin . Jedynie zmniejszające się zyski mogą coś zmienić .
I jeszcze jedno ... z ciekawości spróbowałem wystawić ten sam towar w tej samej cenia równocześnie na Allegro i również na " Lokalnie " . Zdecydowanie oglądalność była większa na zwykłym Allegro, więc proponowanie , żeby wystawiać na lokalu, to nieporozumienie . Tam działają tylko tzw, oglądacze .
Ja pamietam jak było kilkanaście lat temu. Ogłoszenia były płatne po 2 zeta ale produkt wchodził od razu na top i potem powoli szedł w dół. Oglądalność miałeś od razu dużą a nie jak dzisiaj . Nie było też żadnych promocji czy dodatkowych opłat jak teraz. Prowizji od sprzedaży nie było w ogóle a potem jakieś niewielkie. Dzisiaj widzę że Chińczycy wystawiają po kilkanaście/dziesiąt tysięcy ofert za free co nie jest normalne. Ogłoszenia powinny być płatne a prowizje mniejsze. I wtedy oferty byłyby bardziej przemyślane i z korzyścią dla klienta. Bo nikt mi nie powie że jak ktoś wystawia 30 tysięcy ofert to dokładnie wie co sprzedaje.