Dzień dobry.
Mam pytanie, czy poza odpowiednim ustawieniem cenników dostaw da się ustawić sprzedaż konkretnej oferty tak - by klient nie mógł do niej nic więcej dodać?
Chodzi o sytuację - mam produkt ABC - i jest od na tyle specyficzny, ze dużym problemem może być wysyłanie go wraz z innymi produktami. (Ciężko znaleźć odpowiedni karton, pakowanie z innymi znacznie wydłużyłoby czas na przygotowanie paczki).
Czy jest na to jakiś prosty sposób nie generujący dużych kosztów? (dopłaty do kilku przesyłek SMART!)
@kosmethurt w cenniku dostawy oddzielny cennik do tego przedmiotu 1 szt = 1 paczka nic innego nie wykombinujecie. Ale dopłaty do dodatkowych paczek i tak nie unikniesz jak kupujący zamówi kilka przedmiotów w jednym zamówieniu.
Zdaję sobie z tego sprawę. Najgorsze jest to, ze ZAWSZE trafi się klient który zamówi coś dziwnego do takiego przedmiotu. Przedmiot standardowy, można go zapakować w foliopak do małej skrytki - i zawsze się znajdzie klient, który "niszczy system" dorzucając do tego jakiś gabaryt (płyn do płukania tkanin etc) co uniemożliwia sprawną wysyłkę 😄
Chyba pozostanie zrobić mi "trzypak" przedmiotu i ustawić 1 szt (zestaw = 1 paczka).
@kosmethurt Kiedy tworzysz cennik dostaw, wybierasz metody dostawy, które chcesz udostępnić kupującym podczas zakupów. Wypełniasz wtedy takie pola, jak:
W tej sytuacji najważniejsze będzie pole "Maksymalna liczba sztuk".