anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Sprzedaż za pobraniem

jacek_ptak
#8 Zapaleniec#

27 marca sprzedałem przesyłką kurierską produkt za pobraniem. Dzisiaj na dzień 02 kwietnia nie mam jeszcze środków na koncie allegro. Nie wiem w czym tkwi problem. Proszę o poradę. 

oznacz moderatorów
8 ODPOWIEDZI 8

kostas11
#21 Demiurg#

@jacek_ptak jakim przewoźnikiem, czemu myślisz że przyjdą do allegro ( sprzedaż zagraniczna ? ) z reguły trzeba liczyć tydzień od odbioru paczki przez kupującego o ile popranie nadałeś 🙂

________
Κώστας
oznacz moderatorów

jacek_ptak
#8 Zapaleniec#

To był duży gabaryt. 

Kurier z Fedex przyjechał 26 marca, nakleił naklejkę za pobraniem, dostarczył 27 pod wskazany adres, odbiorca na czacie allegro lokalnie odpisał że przesyłka dotarła, kurier przesłał zdjęcie wygenerowane z ich systemu że dotarło o że za pobraniem a kasy nigdzie nie widać.

Pierwszy raz na allegro lokalnie sprzedałem i do końca nie wiem jak te rozliczenia mają wyglądać 

Bardzo proszę o poradę. 

oznacz moderatorów

komis-bell
#21 Demiurg#

@jacek_ptak Samodzielnie generowałeś list przewozowy?

oznacz moderatorów

jacek_ptak
#8 Zapaleniec#

Kurier mi to zrobił bo to kuzyn mój 

oznacz moderatorów

kostas11
#21 Demiurg#

@jacek_ptak serio to pisz dzwoń do kuzyna, będziesz miał info u źródła 😄

________
Κώστας
oznacz moderatorów

komis-bell
#21 Demiurg#

@jacek_ptak W takim razie pozostaje Ci po prostu poczekać. Wpływ kwoty pobrania na Twoje konto to przeważnie minimum 5 do 7 dni roboczych - dziś jest dopiero czwarty dzień roboczy.

oznacz moderatorów

kostas11
#21 Demiurg#

@jacek_ptak sam zamawiałeś kuriera ? podałeś numer konta i kwotę pobrania ? to kasa dojdzie na dniach na wskazane konto bankowe 🙂

________
Κώστας
oznacz moderatorów

jacek_ptak
#8 Zapaleniec#

Dzięki za pomoc 

oznacz moderatorów