Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam,
Mam pytanie odnośnie waszej sprzedaży,czy też macie spadek?
@DomMix21 Niestety, w tym roku spadek sprzedaży jest znaczny.Pierwszy kwartał to była tragedia.Potem dwa miesiące które dały przychód w wysokości 2/3 miesiąca z roku 2023, a potem znowu padaczka, przychód kręci się koło 1/4 tego co było w roku poprzednim.Wszystkiemu winne prawdopodobnie algorytmy Allegro i skopana wyszukiwarka.Handluję od lat przedmiotami niszowymi ale nigdy nie było tak źle jak jest teraz.
Ale pytanie czy tylko u was czy wszędzie.
@LEW433 W tym roku było wiele wątków odnośnie spadków sprzedaży.Kluczem prawdopodobnie jest widoczność ofert.Zauważyłem pewną zależność.Czasem przez tydzień-półtora potrafi być bez sprzedaży, a następnie w ciągu dnia kilka zamówień.I nie jest to odosobniony przypadek.Wcześniej nie miało to miejsca.
Dokładnie tak jest u mnie
Z pewnością jest to jeden z czynników, ale upodobania się zmieniają, ludzie jak fala, są lata wezbranych zakupów i lata chude.
A sprzedajecie jeszcze gdzies poza allegro?
@LEW433 To jest znaczący czynnik.Siedzę w temacie kilkanaście lat i nigdy takie cuda się nie działy.Skoro był moment, że w wyszukiwarce Allegro nie mogłem znaleźć swoich ofert po wpisaniu części frazy, to coś jest na rzeczy.
Tak, ten portal robi pod górkę sprzedającym, patrzy tylko na zysk, ale jak długo im się to będzie udawało?🤔
@LEW433 Każdy sprzedający, czy to towar, czy to usługi "jak Allegro" patrzy na zysk.Ale jaki to zysk, skoro podejmowane działania doprowadzają użytkowników do spadków sprzedaży i to znacznych.Logicznym jest, że mniejsza sprzedaż to mniejsze prowizje, a tym samym zysk.Dlatego wszystkie działania na szkodę użytkowników są nieracjonalne.Chyba, że ma to coś na celu.Np rozp....nie Allegro od środka.
To ja Ciebie zdziwię jeszcze bardziej.
A wywalają mi tę aukcję jako powieloną i jeszcze grożą upomnieniem a nawet blokadą. Ale za to możemy sprzedawać na rynku Węgierskim.
@LEW433 allegro odrzuca i zniechęca wszystkich kupujących jak i sprzedających swoimi ciągłymi zmianami na gorsze, poziom prowizji jest już tak wysoki, że prawie nie opłaca się tu kupować ani sprzedawać.
Prawdopodobnie Allegro "bawi się" suwaczkami. Spadki i wzrosty są coraz bardziej irracjonalne. Na innych platformach sprzedaż jest zdecydowanie bardziej przewidywalna.
Gdzie jeszcze sprzedjecie jesli mozna zapytac oczywiscie? 🙂
Zapytać możesz ale my nie możemy napisać 😁. Na pewno nie sprzedajemy za pośrednictwem firmy która w ubiegłym wieku miała sieć popularnych saloników prasowych. Ne pewno nie sprzedajemy na portalu konkurencyjnej wobec Allegro firmy która mieści się również w Poznaniu. Na pewno nie sprzedajemy na portalu firmy której nazwa brzmi identycznie jak producent akcesoriów i ubrań do pływania. I na koniec na pewno nie sprzedajemy na europejskim klonie znanego chińskiego portalu który rozpoczął akcję rekrutacyjną wśród polskich sprzedawców. Oczywiście ja Ci nic nie sugerowałem a wszelkie podobieństwa są przypadkowe 😁
Wogóle nie przemyślane pytanie z mojej strony 🙂
Dziękuję za odpowiedź 🙂
Dopowiem że stragan na giełdzie da Ci większe przychody niż promowanie na Allegro. "Decyzja biznesowa" Allegro może wywalić Ci wszystko w powietrze. Nasza spółka tak poleciała na pysk na Allegro, że zwolniono cały dział do obsługi tego pseudo partnera biznesowego. Co się sprzeda wysyłamy a energie, pieniądze i czas poświęcamy na inne kanały.