anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Sprzedający wykorzystuje nasze zdjęcia do swojego produktu oraz popdisuje sie pod nasz ean

sklepChaba
#8 Zapaleniec#

Dzień dobry

Znalazłem oferty sprzedającego który wykorzystuje nasze zdjęcia do swojego produktu innej marki, ale też w niektórych ofertach podpisuje się pod nasz EAN.

oznacz moderatorów
10 ODPOWIEDZI 10

Syrena_zT
Moderatorka
Moderatorka

@sklepChaba jeżeli w ofercie jest inny produkt niż ten, z którym oferta jest połączona (katalog produktów), możesz zgłosić błędne powiązanie przez opcję [Zgłoś ofertę błędnie powiązaną z produktem] na dole strony oferty. Zgłoszenie zostanie zweryfikowane przez dział bezpieczeństwa i w razie potwierdzenia niezgodności oferty z produktem zostanie ona odpięta. 

Alicja
   Moderatorka
oznacz moderatorów

sklepChaba
#8 Zapaleniec#

A co z tematem moich zdjęć? Może wykorzystywać do swojego produktu ?

oznacz moderatorów

gtx3
#7 Wielbiciel#
  1. jasne że może ... bo wstawiając ty zdjęcia wyraziłeś na to zgode akceptując warunki umowy allegro ... jego dobra wola że usunie ale jak się zna  to raczej wątpie
oznacz moderatorów

sklepChaba
#8 Zapaleniec#

Wyraziłem zgodę na korzystanie z moich zdjęć do innego produktu ?

oznacz moderatorów

Sa_nova
Moderatorka
Moderatorka

@sklepChaba Alicja wytłumaczyła już kwestię zdjęć. Jeżeli dodałeś je do katalogu produktów Allegro inni sprzedający mogą z nich korzystać. Jeżeli nie, możesz zgłosić to przez [zgłoś naruszenie] i następnie [wykorzystanie zdjęć/opisu bez mojej zgody]. 

Sandra
   Moderatorka
oznacz moderatorów

sklepChaba
#8 Zapaleniec#

Zastanawiam się czy oby Panie mają rację. W katalogu dodałem zdjęcie do swojego produktu i mojego EAN. I owszem jak ktoś sprzedaje mój produkt to może korzystać.  Ale tu jest sytuacja, że inna firma zrobiła pod inną marką swój produkt i go przypisała do naszego EAN oraz korzysta z naszych zdjęć, a jej produkt wygląda inaczej.   Czy nadal Pani podtrzymują swoje stanowisko, że może korzystać z moich zdjęć do swojego produktu ? 🙂

oznacz moderatorów

Syrena_zT
Moderatorka
Moderatorka

@sklepChaba jeżeli dodałeś je do katalogu produktów Allegro inni sprzedający mogą z nich korzystać. Jeżeli nie, możesz zgłosić to przez [zgłoś naruszenie] i następnie [wykorzystanie zdjęć/opisu bez mojej zgody]. 

Alicja
   Moderatorka
oznacz moderatorów

Client:35386082
#15 Entuzjasta#

@Syrena_zT @sklepChaba 
jak może korzystać? nie może, bo sprzedaje inny towar.
SklepChaba wstawił do katalogu allegro EAN i zdjęcie swoich śrubek(*), a ktoś inny pod tym EANem i z tym zdjęciem sprzedaje śrubki innego producenta. To są różne towary i nie powinny mieć tych samych zdjęć i EANu.
(*) przykładowo...

oznacz moderatorów

sklepChaba
#8 Zapaleniec#

W punkt

oznacz moderatorów

sklepChaba
#8 Zapaleniec#

Mogą korzystać z moich zdjęć do innego produktu ?

oznacz moderatorów