anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Szukam poszkodowanych przez kupującą

MAMY ROZWIĄZANIE!
roger_shop
#7 Wielbiciel#

Szukam poszkodowanych sprzedawców przez kupującą o nazwie/niku/loginie LUNA8411 [edycja].. pani to kupiła ode mnie iPhone'a otworzyła dyskusję dopiero dłuższy czas po otrzymaniu telefonu i stwierdziła nagle że niby to nie można założyć na iPhonie konta iCloud później w dyskusji napisała że niby to telefon jest zepsuty Mimo że wcześniej pisała że próbowała założyć na nim konto iCloud co nie trzyma się kupy bo jakim cudem można próbować założyć konto iCloud na zepsutym telefonie skoro telefon jest zepsuty i nie działa?? 

Napisałem jej więc że mój telefon był sprawdzony tylko pod kątem sprawności technicznej ( Czy dotyk działa przyciski działają czy Telefon czyta kartę SIM) Po tym tekście kupująca nagle stwierdziła że telefon nie czyta karty SIM. 

Poprosiłem kupującą o przesłanie dowodów w dyskusji skoro upiera się że niby to telefon nie czyta kart SIM i że niby to nie można założyć konta iCloud na telefonie który otrzymała ode mnie to kupująca przesłała w dyskusji kilka zdjęć zrobionych w ciemnym świetle na których nie widać całego telefonu a jedynie połowę w związku z czym nie można stwierdzić czy jest to ten sam telefon który kupująca otrzymała ode mnie czy inny. 

Oprócz tego kupująca obraża mnie w dyskusji wyzywając od oszustów użyła takiego słowa oszust (jest pan oszustem) i grozi mi że opisze mnie wszędzie aby inne osoby nie kupowały u mnie już więcej nic. 

Twierdzi również że studiowała prawo i że doskonale zna prawo

oznacz moderatorów
13 ODPOWIEDZI 13
LEW433
#21 Demiurg#

A po zakładasz kolejny wątek, pisz w jednym.

oznacz moderatorów
KOGIEL_T
#12 Orędownik#

Ale tam nie rzucał loginami i nazwiskami😁

oznacz moderatorów
Monika__L
#16 Inspirator#

jakby znała prawo, to nie użyłaby słowa oszust.

Dwa- tu raczej wąskie grono sprzedawcow zaglada. Nie znajdziesz innych ofiar nawet jeśli są

oznacz moderatorów
fox_paws
#13 Ambasador#

@roger_shop Jak opisze "wszędzie", to pozwiesz ją o zniesławienie.

oznacz moderatorów
drekenzes
#17 Koryfeusz#

@roger_shop "Twierdzi również że studiowała prawo i że doskonale zna prawo"

Bez prawomocnego wyroku sądu nie można drugiej osoby nazywać oszustem - jest to przestępstwo. Do tego stosuje groźby karalne i szantażuje w celu osiągnięcia korzyści majątkowej. Zgłoś ją policję, to będzie miała lekcję prawa w praktyce przetestowaną na własnej skórze. 

Z tego co napisała, to wnioskuję że ani nie studiowała, ani kodeksu karnego na oczy nie widziała.

#21 Demiurg#

z logiką laskową się nie dyskutuje 🙂

oznacz moderatorów
KOGIEL_T
#12 Orędownik#

@RED studiowała prawo, ale skończyła "na lewo"😁

oznacz moderatorów
roger_shop
#7 Wielbiciel#

Dokładnie 🙂

oznacz moderatorów
roger_shop
#7 Wielbiciel#

Ja też tak uważam;)

oznacz moderatorów
LEW433
#21 Demiurg#

Na razie to żadne rozwiązanie, ponarzekałaś i tyle.

oznacz moderatorów
roger_shop
#7 Wielbiciel#

Napisałaś że tutaj nie znajdę innych sprzedawców że mało sprzedawców tu zagląda a mogłabyś napisać mi gdzie można napisać żeby inni sprzedawcy przeczytali bo coś czuję że ta osoba robi tak nie pierwszy raz i że to jej sposób na życie dostanie zwrot z Allegro Protect rzeczy nie zwróci i będzie miała i pieniążki i rzeczy za darmo

oznacz moderatorów
roger_shop
#7 Wielbiciel#

Myślę że jest jeszcze trochę osób poszkodowanych przez nią że już na pewno niejednemu tak zrobiła a może i ciągle tak robi znalazłem ją na forum założyła tutaj wątek że konto jej zablokowali że sprzedała dwie rzeczy i że wpływ wstrzymali jej wpłaty i że nie może wypłacić pieniędzy na konto pisała Tak tutaj na forum Wystarczy wpisać jej login w internet i wyskoczy ten wątek

oznacz moderatorów
RED
#21 Demiurg#

@roger_shop użyj przepisów, na razie się z kobietą niepotrzebnie bawisz, jeżeli jesteś firmą, wyślij jej kuriera po towar - jak Ci go nie przekaże odrzuć reklamację

oznacz moderatorów