anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Termin weryfikacji firmy przy otwieraniu konta?

SVKperfekt
#1 Nowicjusz#

Według informacji na platformie okres weryfikacji wynosi 3-5 dni. Teraz opowiem jak to się dzieje w odniesieniu do mojej firmy. Moja firma uzupełniła formularz wszystkimi niezbędnymi danymi. Trzy dni później otrzymałem prośbę o przesłanie dodatkowego dokumentu tożsamości dla reprezentanta, co oczywiście uczyniłem. Od otwarcia minęło już 14 dni, a operator płatności nie zweryfikował firmy. Prośby o przyspieszenie procesu kończyły się odpowiedziami formalnymi. Prośby o ustalenie terminu weryfikacji, miały ten sam skutek formalny. Firma ma dość prostą strukturę i jednego Beneficjenta, co można bez problemów sprawdzić w KRS i CRBR. Jakie konsekwencje? Firma umieściła oferty w aplikacji i sprzedaje towar. Nie możemy przelać pieniędzy na nasze konto bankowe. Allegro ma nasze pieniądze, a my mamy problemy z normalnym prowadzeniem biznesu i pojawia się dylemat: czy iść do sądu czy KNF ?

oznacz moderatorów
2 ODPOWIEDZI 2

LEW433
#21 Demiurg#

Tak jest jak się najpierw sprzedaje i na koncie są środki, przypadek?

oznacz moderatorów

SVKperfekt
#1 Nowicjusz#

Trudno powiedzieć, czy to przypadek, czy nie? W sytuacji zachodzą podejrzane oznaki zmowy Allegro z operatorem PayU. Allegro zabezpieczyło się regulaminem. Jest jednak pewien niuans. Allegro jest dla mnie partnerem i nie ma prawa zrzucać odpowiedzialności na osobę trzecią, a w regulaminie  wpis nie zgodnie z prawem.

oznacz moderatorów