anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Ujemne punkty za sprzedaż

AmiciGroupPL
#7 Wielbiciel#

Dzień dobry,

Jestem stosunkowo świeżym sprzedawcą na Allegro i jestem zaskoczony punktami ujemnymi za prawidłowo prowadzoną sprzedaż. Nasze produkty są dobrze opisane na aukacjach, zresztą są sprzedawane w Polsce od dawna więc wielu klientów, które je kupuje zna je. Od początku sprzedaży na Allegro mieliśmy może 3 wiadomości od kupujących i jeden zwrot. Wszystko przebiega prawidłowo, towar jest wysyłany tak szybko jak to możliwe (najczęściej jeszcze tego samego dnia). I jakim negatywnym zaskoczeniem było dla mnie kiedy 01 października ujrzałem na swoim koncie -88 punktów za to, że dobrze sprzedaje! Nie mam wiadomości od klientów, dyskusji itd. Przecież to jest absurd! Człowiek cały miesiąc ciężko pracuje by te punkty zdobyć a nabywcy byli zadowoleni i szybko otrzymywali swoje zamówienia a finalnie jest za to karany. Dzisiaj otrzymałem kolejne -33 punkty za brak wiadomości w dyskusjach. W jakich dyskusjach? Mam obecnie 318 punktów i nawet jak je trochę odpracuje to za miesiąc znowu dostane minusowe punkty co finalnie spowoduje, że za kilka miesięcy mój poziom sprzedaży będzie nieakceptowalny.

Proszę pomóżcie mi to zrozumieć, czy to jest normalne? Jak temu przeciwdziałać?

oznacz moderatorów
1 ODPOWIEDŹ 1

NipponShorty
#14 Krzewiciel#

Poproś klienta by raz w miesiącu otworzył dyskusje np o fakturę 🙂

oznacz moderatorów