Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam serdecznie państwa,
Może w tej części internetu i Allegro uda mi się dowiedzieć na temat, który próbuje ogarnąć od ponad 2 tygodni z Allegro.
Chce zarejestrować/zastrzec w Urzędzie Patentowym swój znak towarowy. Wiadomo, że koszty są. W związku z tym, nie chcąc zrobić błędu, potrzebuję informacji, które pomogą mi ich uniknąć przy dodawaniu do Allegro marki własnej.
Mam w sumie 2 pytania, które potrzebuje na wczoraj a Allegro unika merytorycznej odpowiedzi od ponad 2 tygodni a jak już się "wysili" to dostaje odpowiedź od Pana [edycja] , że nie udzielamy odpowiedzi na temat znaków jakie akceptujemy. To jest jakiś dobry żart. Nie prosze o RODO. Czy na forum Allegro Gadanie, uświadczę osobę kompetentniejszą niż Pan [edycja]?
Oto 2 moje pytania:
- Jaki Allegro akceptuje znak towarowy, tylko słowny czy słowno - graficzny też?
- Klasyfikacja podawana w Urzędzie Patentowym, ma jakieś znaczenie, przy późniejszym dodawaniu Marki w systemie Allegro? Czy np wystarczy klasyfikacja o numerze 35, która jest ogólna dla handlu hurtowego i detalicznego (podawanie losowych w UP klasyfikacji ponosi koszty a w rezultacie końcowym i tak nie ma znaczenia dla Allegro ). Czy to co podaje się w klasyfikacji, równoznaczne jest z tym w jakie kategorie przypisuje w późniejszym czasie Allegro Markę, którą do nich zgłaszamy. To ma ogromne znaczenie, bo na dokument z UP czeka się miesiące a złe dobranie informacji, może później kosztować znacznie więcej.
Dziękuje za merytoryczną odpowiedź, która pomoże mi ustalić co mam robić dalej...
@OneBestShop Tutaj niestety nie jestem w stanie przekazać Ci bardziej szczegółowych informacji niż doradca w korespondencji. Nie mamy w tym obszarze konkretnych i szczegółowych wymagań.
Jako serwis nie udzielamy porad prawnych. Jeśli chcesz dodać swoją markę, dopisz ją do pliku. Zmiany na liście wprowadzamy okresowo na podstawie szczegółowej analizy zgłoszeń oraz kompleksowej oceny różnych czynników.
A może ktoś z państwa, sprzedawców, którzy przeszli to w praktyce, coś doradzą? Jaki kierunek obrać, żeby Allegro później się " nie czepiało" że zabrakło tego i tego, albo jest nie tak...