Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam
Dzisiaj serwis Allegro usnął z mojego konta około 1500 aktywnych ofert. Powodem było naruszenie regulaminu, polegające na tym, że w moimi imieniu, właściciela konta, wypowiedział się mąż w dyskusji z sprzedającym. Przedmiot został zakupiony jako prezenet dla męża, a że był niezgodny z opisem, a ja się na tym nieznam to wypowiedział się maż.
Konto z tego powodu zostało zawieszone i bez żadnego ostrzeżenia, czy też próby wyjaśnienia sytuacji, zostały usnięte z mojego konta aktywne oferty sprzedaży. Których Allegro nie może przywrócić, mimo przwrócenia funkcjonalności konta.
Ponowne wystawienie tylu aktywnych ofert zajmnie około 1 miesiąca.
Z powodu błachego powodu, a nie ogromnego przewinienia, oszustwa czy też nieuczciwości serwis Allegro zatosował środki niewspółmierne do zaistaniałej systuacji, narażając mnie na ogromne straty.
Pragnę przestrzeć wszystkich, kupujących i sprzedających przed serwisem Allego, którego postępowanie jest bezmyślne, nierozsądane, czy wręcz głupie i nieuczciwe i może być powodem dla Państwa ogromnych strat.
Czy tak postępuje odpowiedzialna, godna zaufania firma? Myślę, że nie.
@1971MalKow niestety często decyzje pracowników Allegro są pochopne i niewspółmierne do winy, niemniej jednak korzystanie z Twojego konta przez męża jest niezgodne z regulaminem😔
@1971MalKow tak działa allegro, najpierw nadgorliwość, a następnie dorabianie wypowiedzi do wykonanych czynów
ciekawa jaki wpływy ma sprzedawca, że spowodował zawieszenie konta kupującego
bo tak rozumiem w/w post
Tak nie postępuje żadna odpowiedzialna, rozsądna, godna zaufania firma. Tak postępuje nieodpowiedzialna firma, której działanie może narazić innych na ogromnie straty.
Przewinie było, regulamin został naruszony, bez dwóch zdań, wypowiedział się mąż, w moim imieniu, bo to dla niego był zakup. W takich przypadkach, należy wpierw sprawę spróbować wyjaśnić, albo przesłać ostrzeżenie, że takie działanie może być powodem zawieszenia konta, lub zawiesić konto, ale ukryć oferty, a nie zawiesić konto i usunać bezpowrotnie około 1500 aktywnych ofert sprzedaży. Przecież, nawet mało inteligentna osoba wie, że tak duża ilość ofert będzie wymagała ogromu pracy, aby je ponownie wystawić i takie działanie, bezmyślne działanie, będzie powodem ogromych strat.
Sprawa została wyjaśniona w ciągu kilku godzin, funkcjonalność konta została przywrócona, jednak aktywne oferty nie zostały przywrócona, a odpowiedź konsultantów brzmi, nie możemy przywrócić ofert.
Ja nie rozumiem, na jakimi poziomie pracuje ta firma, przecież to jest kompletny brak jakiekolwiek odpowiedzialności za swoje działania, kompletny brak szacunku dla innych firm.
Brak po prostu słów, przecież takie postępownie świadczy o tym, że mamy tutaj do czynienia, nie z żadnym poważnym serwisem sprzedażowym, a mamy czynienia z firmą krzak.Przecież nawet w sądzie, nim zapadanie wyrok, jest wpierw postępowanie wyjaśniące, prawo do obrony itd. Tutaj nie ma nic takiego.
Nie wziąłam się znikąd, konto sprzedażowe, firmowe, mam ponad 9 lat, ale nie ma to kompletnie znacznia w takich przypadkach. Pozostał ogromny niesmak.
Pozostaje tylko zainteresować tym przypadkiem UOKIK.
Pozdrawiam
@1971MalKow UOKIK na pojedyncze zgłoszenia nie reaguje, a grubsze sprawy jak zapłata kilkudziesięciu tysięcy kary dla Allegro jest wliczona w koszty prowadzenia serwisu
Tak to prawda.
Wniosek z tego taki, warty zapamiętania, że Allegro jedną decyzją może Cię pozbawić wszystkiego. 😞 Życząc ci miłego dnia z emotikoną uśmiechu na twarzy.
Skończyło się, przesłaniem przez Allegro listy zakończonych ofert, na podstawie której trzeba było ręcznie, oferta po ofercie, wznawiać oferty. 3 dni wyjęte z życia. Jakaś propozycja zadośćuczyenienia ze strony serwisu? Żadnej.