anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

usunięcie oferty - tester - szklana kula przepowiedziała ten stan rzeczy ?

AlleMakijazPL
#12 Orędownik

Usunięto mi ofertę ze strony allegro dotyczącą sprzedaży perfum 

Dlaczego dostajesz tę wiadomość?

Otrzymaliśmy zgłoszenie od uprawnionego podmiotu, który współpracuje z nami w ramach programu Współpraca w Ochronie Praw. Zweryfikowaliśmy i usunęliśmy wskazane oferty ze wszystkich rynków, na których były dostępne.

Zgłoszenie dotyczy oferowanych testerów. Zgodnie z postanowieniem Europejskiego Trybunału Sprawiedliwości (w sprawie C-324/09) oferowanie produktów, które nie zostały nigdy wprowadzone przez właściciela marki do obrotu, narusza prawa właściciela do tego znaku towarowego. Co za tym idzie, testery z Twoich ofert nie mogą być przedmiotem sprzedaży.

Szanowni Państwo,

Otrzymałem informację, że moja oferta została błędnie oznaczona jako zawierająca produkt typu "tester". Stanowczo zaprzeczam — sprzedawany produkt był nowy, oryginalny i pełnowartościowy, zgodny z opisem, a oferta nie zawierała informacji o żadnym testerze.

Nie wiem, na jakiej podstawie zostało wysnute takie stwierdzenie — jest ono niezgodne z rzeczywistością i naraża mnie na nieuzasadnione konsekwencje (np. punkty karne, obniżenie jakości konta).

Proszę również o informację, w jaki sposób mogę chronić się przed tego typu nieuczciwymi praktykami, bo to są nieuczciwe praktyki 

Z poważaniem,

oznacz moderatorów
1 ODPOWIEDŹ 1

la_nika
Moderatorka Allegro Gadane
Moderatorka Allegro Gadane

@AlleMakijazPL sprawdziłam, że kwestia tej oferty wyjaśniana jest w korespondencji e-mail, w sprawie nr 53108222. Muszę poprosić Cię o cierpliwość, Doradczyni wróci do Ciebie z odpowiedzią. 

Monika
   Moderatorka
oznacz moderatorów