Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Mam taki problem od 6 lat sprzedaję produkty, które w nazwie mają słowo "MaszLitra", jedna firma zastrzegła tą nazwę w Urzędzie Patentowym 4.12.2024 roku, odczekała sobie rok, żeby nikt nie złożył sprzeciwu i teraz wysyła zgłoszenie do allegro i allegro bezmyślnie usuwa aukcje mimo tego, że zgodnie z zasadą prawa uprzedniego, rejestracja znaku towarowego nie może naruszać wcześniej nabytych praw wynikających z używania oznaczenia w obrocie. Czy oni tam nie myślą i robi to automat? Wystawiłem kilka razy swoje produkty, które oczywiście są zablokowane. Do tego blokada na możliwość reklamowania się. Czy zostaje tylko udanie się do radcy prawnego i obalenie tego bezpodstawnego patentu? Czy ktoś z allegro jest mi w stanie pomóc?
@marzur54 przykro mi, ale jako Allegro nie będziemy w stanie tutaj Ci pomóc w tej kwestii. Warunki Ochrony Marek bazują na zapisach, które mamy w naszym regulaminie i jego załącznikach. Jako sprzedawca akceptujesz ten regulamin, więc zgadzasz się na warunki programu Ochrona Marek, a także ewentualne sankcje z nim związane.
A czy Polskie Prawo nie jest ponad regulaminami?
prawnik i działaj
allegro nie uwzględnia w regulaminie nawet tego
https://rpms.pl/dozwolony-uzytek-znaku-towarowego/
poczytaj to forum -były tu opisywane przypadki, gdzie usuwano oferty
gdzie nazwa marek była przypadkowa i dotyczyła innych branż