anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Uszkodzenie paczki a opłaty dodatkowe

SolidShopping
#7 Wielbiciel#

Dzień dobry, dpd uszkodziło nadaną przeze mnie przesyłkę i następnie zwrócili ją mnie, zostały mi naliczone opłaty dodatkowe w kwocie 13,99 za zwrot, który nie nastąpił ani z winy kupującego ani z mojej, czy w takiej sytuacji mogę odwołać się i liczyć na zwrot lub cokolwiek innego ? 

Dziękuję za odpowiedz i pozdrawiam ! 

oznacz moderatorów
6 ODPOWIEDZI 6

kostas11
#21 Demiurg#

@SolidShopping a uszkodzenie jest z informacją od DPD ( protokół z sortowni ) czy kupujący odmówił odbioru ?

________
Κώστας
oznacz moderatorów

SolidShopping
#7 Wielbiciel#

@kostas11  Brak protokołu z sortowni, po informacji od kupującego że nie otrzymał przesyłki zadzwoniłem na infolinie, tam otrzymałem informację że przesyłka jest uszkodzona i jest zwrot, kurier odmówił spisania protokołu na miejscu tłumacząc "że on tylko paczkę przewozi" 

oznacz moderatorów

kostas11
#21 Demiurg#

@SolidShopping to dziwne, złóż reklamację, pewnie mają to odnotowane, muszą Ci oddać za nadanie i zwrot oraz za uszkodzoną paczkę 🙂 Dla pewności przed złożeniem reklamacji zgłoś protokół szkody 

________
Κώστας
oznacz moderatorów

SolidShopping
#7 Wielbiciel#

Super dziękuje Panu za odpowiedz, dam znać co udało się zrobić, pozdrawiam ! 

oznacz moderatorów

AdvisorBooks
#12 Orędownik#

@SolidShopping 

art. 74 Prawa przewozowego nakłada na przewoźnika obowiązek sporządzenia w takiej sytuacji protokołu szkody, skontaktuj się z DPD i poproś o protokół

oznacz moderatorów

pecela
#17 Koryfeusz#

DPD jest operatorem pocztowym i świadczy usługi pocztowe. Zastosowanie ma więc tu Prawo pocztowe, a nie przewozowe (wyjątkiem są przesyłki paletowe i całopojazdowe).

oznacz moderatorów