Słyszałem że od marca 2026 należy opisać przy swoim koncie na allegro nr koncesji na sprzedaż środków ochrony roślin
ma to być widoczne dla kupującego
Cześć, @107876615. Gdzie dokładnie przeczytałeś informację na ten temat?
Proszę, podaj także dokładną kategorię, której ma dotyczyć ta zmiana.
Dowiedziałem się od inspektora w Państwowej Inspekcji Ochrony Roślin że sprzedający
musi wpisać nr zezwolenia na sprzedaż środków ochrony roślin od miesiąca marca 2026r
i dlatego mam pytanie gdzie to mam wpisać żeby było to widoczne dla kupującego
Ja też właśnie słyszałem i nie wiem w którym konkretnie miejscu żeby kupujący widział
@107876615 wiemy o planowanych zmianach w tym temacie i ustalamy w jaki sposób te informacje będą przekazywane na Allegro.
Będziemy informować o tym bliżej daty wprowadzenia nowych obowiązków.
W związku z nowelizacją ustawy od 6 marca wprowadzony zostaje obowiązek sprawdzania numeru szkolenia ze środków ochrony roślin oraz wprowadza się zakaz wysyłki do automatów paczkowych. W jaki sposób Allegro jest na to przygotowane, czy będziecie weryfikować kupującego ze szkolenia z środków ochrony roślin. W jaki sposób rozwiążecie oznaczanie ofert SMART jeżeli sprzedający nie może w wyniku nowelizacji ustawy wysyłać do automatów i punktów odbioru?
Proszę o odpowiedź, do 6 marca już blisko.
@agrolux potwierdzę nasze plany z zespołem i wrócę do Was tutaj z informacjami.
W związku z nowelizacją ustawy od 6 marca sprzedawca musi umieścić także
swój nr zezwolenia a najlepiej zdjęcie tego dokumentu
Pytanie moje to gdzie będzie można to umieścić
@107876615 na to pytanie mogę odpowiedzieć Wam już teraz, w opisie oferty będzie musiał znaleźć się:
Czekam na odpowiedź, jak jesteście przygotowani na zakaz wysyłki do automatów paczkowych i punktów odbioru i weryfikację szkolenia z środków ochrony roślin?
Widzę, że powyżej otrzymałeś od nas odpowiedź w tym temacie. Zapoznaj się z nią proszę ponownie i doprecyzuj wtedy swoje pytanie?
ZAPOZNAŁEM SIĘ, NIE OTRZYMAŁEM ODPOWIEDZI.