Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Allegro.cz działa tak ooo ale nie jest obarczone dużym ryzykiem prawnym (dość luźne przepisy). Na sk sprawa wygląda chyba inaczej ze względu na np opakowania.
Pytanie do sprzedawców: czy będziecie wchodzić na sk?
Tu wczoraj był wątek na ten temat, niestety nie są chętni: https://spolecznosc.allegro.pl/t5/zaawansowani-sprzedawcy/masowa-zmiana-cen-o/m-p/707544#M147071
Nie wchodzę. Czytałam, że rynek sk jest bardzo chłonny jednak koszty naszego odpowiednika BDO są wysokie. Rejestracja tylko możliwa poprzez autoryzowanego przedstawiciela ( samemu nie można się rejestrować) + poźniejsza obsługa daje dosyć duże koszty w euro. Mam mały sklep więc odpada może duże sklepy internetowe będą widziały tutaj nowy rynek zbytu. Allegro niestety patrzy tylko pod swoim kontem. Jak najwięcej pobrać prowizji i innych opłat.
Dzięki za opinie i chyba też podzielam twoje zdanie.
Ktoś wie jakie są konsekwencje np braku tej rejestracji? Czy jest jakiś niewielki próg przy którym rejestrować się nie trzeba? Nie chodzi mi o kombinowanie ale fajnie jakby można było obsłużyć kilka transakcji i stwierdzić po nich czy warto inwestować w ten rynek.
Był webinar i trzeba od pierwszej transakcji być już zarejestrowanym. Nie ma niestety nawet minimalnego progu.
Też na tą chwile odpuszczam z powodów jak wyżej.
Przepis mówi jednoznacznie musisz się zarejestrować przed sprzedażą. Nie ma progów. Chcesz handlować musisz zrobić rejestrację poprzez autoryzowanego przedstawiciela (innej opcji nie ma) chyba, że otworzysz działalność gospodarczą w sk - wtedy możesz sam zrobić rejestrację :-)))
Ja bym wszedł, gdyby można było ograniczyć sprzedaż tylko do kanału stricte b2b (żadni konsumenci pod płaszczykiem jdg), gdzie to przedsiębiorca słowacki odpowiada za kwestie związane z wprowadzaniem produktów na rynek słowacki (recykling itd.)