Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Od kilku dni wielowariantowość produktów mocno szwankuje. Nasze produkty w kategorii laptopów mają problem z poprawnym wyświetlaniem wariantów. Przykładowo, klient ma do wyboru X wariantów danego laptopa (pamięć RAM 4GB, 8GB, 16GB, 32GBdysk 128GB, 256GB, 512GB, 1TB etc.). Na karcie produktu dostępne są wszystkie warianty, ale po kliknięciu na dany wariant (np. 8GB RAM i 256GB SSD), znikają niektóre inne warianty. Produkty są prawidłowo ustawione w wielowariantowości i pojedynczo aukcje działają poprawnie. Problem dotyczy wielu ofert i pomimo dużej ilości prób modyfikacji, nie widzimy innej przyczyny niż jakaś wada Allegro. Czy ktoś ma podobne problemy? Dodatkowo - problem wydaje się występować dość losowo - raz wielowariantowość działa poprawnie, za chwilę znikają warianty etc. Z uwagi na mocny wpływ na sprzedaż produktów prosimy o szybką reakcję.
@enersoncompl nie mam dobrych wieści, ponieważ allegro testuje na użytkownikach nowy model wielowariantowości, dlatego oferty mogą ci się źle łączyć. I wiesz, co jest najlepsze? Że nie da się z tych testów wypisać. A bardzo wielu użytkowników się tutaj skarży, że przez to ich oferty łączone są jak popadnie. 😕
Czy jest jakaś oficjalna informacja ze strony Allegro o takich testach?
@enersoncompl nie jestem pewna, czy to czasem nie jest to, o czym było pisane trzy lata temu, bo tak na szybko nic nowszego nie mogę znaleźć:
@enersoncompl możesz podać przykładowe numery takich ofert?
Przykładowo oferta 11984987578 jest pełna, widoczne są wszystkie warianty laptopa (4GB, 8GB RAM, 128GB 256GB 512GB SSD). Po kliknięciu na 8GB RAM, znika opcja dysków 256GB i 512GB, zostaje tylko 128GB. Podobnie przy 4GB RAM kliknięcie na 256GB SSD powoduje zniknięcie opcji 8GB RAM.
@enersoncompl, dziękuję. Sprawdziliśmy i niewidoczne warianty wynikały z tego, że produkty w tej kategorii są grupowane m.in. w oparciu o rozdzielczość. Przez to tutaj trafiły do osobnych zbiorów z uwagi na różnicę wartości tego parametru - dwa z nich nie miały "1366 x 768", a "1920 x 1080". Obecnie poprawiliśmy tę wartość na "1366 x 768".
Teraz wszystkie te produkty powinny być w ramach jednej grupy, a warianty powinny wyświetlać się poprawnie. 🙂