Czy na koncie firmowym zabronione jest sprzedawanie takich marek jak: Ecco, Desigual, Zara, H&M,itp
Serwis usunął mi je wszystkie, ponad 600 ofert. Nie były to repliki.
@modowe_pole sprawdziłam oferty, które dzisiaj zakończyliśmy i nie zostało to zrobione za naruszenia, wynika to z Twoich ustawień i wybranego czasu trwania. Możesz wznowić te oferty.
Chodzi mi o usunięte wczoraj oferty o godz. 10.41. To oferty marek m.in. H&M , Ecco, Other Stories, Ochnik, Zara, Barbour, UGG, mANGO, Bottega Veneta, Desigual i kilka innych. Otrzymałam tylko informację o usunięciu jedego przedmiotu marki Monceler-płaszcz. O pozostałych ofertach nie było mowy. Czy jest możliwość ich wznowienia? Z góry dziękuję
@modowe_pole ok, dziękuję za doprecyzowanie. Sprawdziłam te oferty usunęliśmy je, ponieważ otrzymaliśmy zgłoszenie od uprawnionego podmiotu. i w tym przypadku konieczne będzie przesłanie dokumentacji potwierdzającej legalność towarów oferowanych w usuniętych ofertach, w tym ich rzeczywistych zdjęć.
Napisz proszę w tej sprawie za pomocą formularza, w zgłoszeniu podaj numery usuniętych ofert, Doradca wówczas wskaże jakie dokumenty są potrzebne.
To ponad 600 ofert a przy próbie ponowienia pojawia się
To ponad 600 ofert. Przy próbie ponowieia pojawia się"Blokada możliwości wystawienia ofert z produktami marki FJÄLLRÄVEN. Wyjaśnij naruszenie zasad. Chodzi mi o to czy mogę wystawić nową ofertę marki Fjallraven lub wystawić podobną?
@modowe_pole przykro mi, ale nie. Najpierw konieczne jest potwierdzenie autentyczności sprzedawanych produktów.
Zawsze załączam wszystkie metki, te główne i te ze szwów ze składem, wszystkie numery seryjne. Co jeszcze winno być aby potwierdzić, że sukienka marki H&M jest utentyczna? Przecież nikt tego nie podrabia.
@modowe_pole dopytam jakie konkretnie dokumenty sa potrzebne i wrócę do Ciebie z informacjami.
Doskonale. Dziękuję
Zazwyczaj Allegro działa na podstawie zgłoszenia właściela lub autoryzowanego przedstawiciela danej marki. Blokada bez zgłoszenia wymaga praktycznie 100% pewności, że towar jest nieoryginalny.
Kupiona sukienka w sklepie H&M może być nie oryginalna?
@modowe_pole Zgadnij dlaczego zostałaś poproszona o dowód zakupu? No właśnie po to, by udowodnić że została zakupiona w autoryzowanym miejscu, od autoryzowanego sprzedawcy...