ZOBACZYŁEM ŻE ALEGRO POBRAŁO MI 1.50 ZŁ ZA PRZEDMIOT KTÓRY KOSZTUJE 3,5 ZŁ, NASTĘPNIE DOCZYTAŁEM ŻE PROWIZJA JEST TAKŻE OD PRZESYŁKI TO ILE TRZEBA MARŻY NARZUCIĆ ŻEBY WYJŚĆ NA SWOJE
@armet11 Prowizja od kosztów przesyłki pobierana jest od 1 czerwca (a miała być pobierana już wcześniej, ale przesunęli z powodu p(l)andemii, że nie wspomnę o zapowiedziach) - dzień dobry😏
Warto czytać aktualności i mejle, zwłaszcza od allegro.
Jeśli nie potrafisz sobie policzyć ile masz narzucić marży żeby wyjść na swoje, to może lepiej nie zajmuj się handlem na allegro.
"złote myśli" xyz96: "Sprzedawcy zawsze byli, są i będą moimi wrogami na AG."😄
@armet11 Zmienił się regulamin kilka miesięcy temu. Obecnie Allegro pobiera prowizję od przedmiotu i od kosztu wysyłki. Tanich rzeczy nie opłaca się wystawiać.
DZIĘKUJE ZA INFO
Tanich rzeczy nie opłaca się wystawiać
widzisz i tu jest pies pogrzebany. Ludzie potrzebują tanich rzeczy, ale nikt nie kupi drzewka wartego 2 zł, za 2 dychy 😏 Nie kupi taż 10 drzewek jeżeli potrzebuje 1.
@armet11 porób pakiety lub przelicz średnią jak wysyłasz 100 paczek po 10 zł przy prowizji 10 % a w nich idzie 1000 tanich produktów to do każdego produktu musisz dodać 10 groszy 😄