Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam
Gdzie mogę złożyć wniosek o rabat transakcyjny (zwrot prowizji) w przypadku zwrotu kosztów wysyłki
Klient zrezygnował z wysyłki, gdyż sam odbierze zamówienie, dokonałem zwrotu opłaty za przesyłkę.
Nie widzę jednak w wiosku o rabat transakcyjny (zwrot prowizji) opcji zaznacznia zwrotu prowizji od kosztów wysyłki.
Jak wiadomo Allegro pobiera prowizję od kosztów wysyłki, a w tym przypadku wysyłki nie będzie, bo koszty wysyłki zostały zwrócone.
@1971MalKow Kiedyś pytaliśmy się Allegro o możliwość zwrotu części rabatu w przypadku udzielenia rabatu klientowi i otrzymaliśmy odpowiedź, że rabat może być zwrócony tylko w całości za dany produkt, więc w przypadku zwrotu tylko cześci wpłaty nie ma sposobu, żeby go uzyskać. Podejrzewam, że w przypadku kosztów wysyłki jest tak samo.
W przypadku zwrotu pieniędzy za zakupiony przedmiot, następuje, automatycznie zwrot prowizji, za koszt zakupu, i koszt wysyłki.
Tutaj sytuacja jest inna, nie następuje zwrot pieniedzy za koszt zakupu, a następuje tylko zawrot pieniędzy za koszty wysyłki. Chciałem złożyć wniosek o zwrot prowizji, ale nie ma opcji zaznaczenia, zwrotu za koszty wysyłki. Byłoby to niemormalne gdyby serwis nie zwracał w tym przypadku prowizji, bo przecież pieniądze zostały kupującemu zwrócone.
Ale jeśli zwrócona jest niepełna kwota za przedmiot to nie ma zwrotu prowizji za ten % ceny. Zapewne prowizja za wysyłkę rozdzielana jest proporcjonalnie do ilości zakupionych przedmiotów i zwracana jest tylko w przypadku zwrotu całego produktu z zamówienia. A co do moralności to niestety myślę, że taka linia argumentacji nie sprawdzi się tutaj;)
To literówka, chciałem napisać, że jest to nienormalne, pobieranie prowizji od kosztów wysyłki, gdy koszty wysyłki zostały kupującemu zwrócone. To jest jakiś inny rodzaj matematyki, bo jak koszt wysyłki wyniósł zero, to jakikolwiek procent od zera to też jest zero. 🙂
Czyli zgodnie z logiką serwisu, należy klientowi powiedzieć, bardzo się cieszymy drogi kliencie, że odbierzesz osobiście zakupiony przedmiot, ale zwrotu kosztów wysyłki nie otrzymasz. 🙂
Powinna się wstydzić. 🙂