anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Wystaw ponownie : oferty nie udało się wystawić - jak rozwiązać problem?

zevaco
#8 Zapaleniec#

Nie można wznowić automatycznie zakończonych aukcji : WYSTAW PONOWNIE - i jest potem :oferty nie udało się wystawić.  Pokaż szczegóły: i jest napisane : Wystąpił błąd podczas próby wystawiania oferty. Proszę spróbować później.  O co chodzi, czy to problem po stronie Allegro? 

oznacz moderatorów
13 ODPOWIEDZI 13

pulkownik66
#19 Nestor#

@zevaco  to raczej nie wina Allegro- w tym momencie wznowiłem, kiedyś zakończoną aukcję.

oznacz moderatorów

pewexsklep
#8 Zapaleniec#

Wina leży po stronie Allegro, mam to samo i zastanawiam się od dłuższego czasu czy nie zakończyć sprzedaży na tej platformie. Ostatnie kilka lat są wieczne problemy i zmiany które mnie zbyt dużo kosztują czasu i pieniędzy. Wczoraj nie wystawiłam 200 ofert i jak nie naprawią tego to nie mam możliwości siedzieć i wystawiać je ręcznie.

oznacz moderatorów

nat_not
Moderatorka
Moderatorka

@pewexsklep @zevaco Czy w ofertach, które próbujecie wznowić, są uzupełnione wszystkie obowiązkowe parametry?

Natalia
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

zevaco
#8 Zapaleniec#

Witam, są wszystkie. Ręcznie wszystko się wystawia. Nadmieniam, że część aukcji wystawianych automatycznie po 20 , wystawia się ( raz to 2, racz 4 z 20 wystawianych aukcji ). Przecież niedawno musiałem ręcznie poprawiać każdą aukcje, aby uzupełnić parametry OBOWIĄZKOWE.

oznacz moderatorów

nat_not
Moderatorka
Moderatorka

@zevaco Podaj mi numery ofert, które nie wznowiły się przy ostatniej próbie.

Natalia
   Moderatorka

Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

zevaco
#8 Zapaleniec#

Wszystko co wcześniej już pokasowałem i wystawiłem ręcznie etapami. Zobaczę co będzie potem

oznacz moderatorów

pewexsklep
#8 Zapaleniec#

Nr aukcji: mam ich 400, przykładowe to : 9799527554, 9799527443, 9799527412,  

Nie ma tego problemu jeżeli wystawiam ręcznie w opcji Wystaw podobną  

oznacz moderatorów

nat_not
Moderatorka
Moderatorka

@pewexsklep @zevaco @pulkownik66 Przekazałam zgłoszenie do zespołu techniczego i dostałam potwierdzenie, że prace nad ustaleniem i usunięciem przyczyny problemu się rozpoczęły.

Przepraszamy za niedogodności.

Natalia
   Moderatorka

Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

zevaco
#8 Zapaleniec#

Dziękuję za informacje. Przedtem gdy nie udało się ponownie wystawić ( automatycznie - na raz 20 aukcji czy wcześniej 60 ) to pisało : popraw parametry. Teraz jest napisane : Pokaż szczegóły: i jest napisane : Wystąpił błąd podczas próby wystawiania oferty- i nie wiem o co tak naprawdę chodzi. Pozdrawiam Robert

oznacz moderatorów

nat_not
Moderatorka
Moderatorka

Otrzymałam informację, że przyczyną nieprawidłowości jest treść opisu. W przypadku ofert wskazanych przez @pewexsklep należy usunąć fragment:

---

Przed licytacją proszę zapoznać się z zasadami i regulaminem aukcji zawartymi w zakładce

"o sprzedającym"

---

To powinno rozwiązać problem.

Natalia
   Moderatorka

Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

pewexsklep
#8 Zapaleniec#

Ten opis mam od 10 lat, nie jest to link ( odnośnik ) do żadnej strony tylko informacja dla klienta. Taki opis nie jest zabroniony regulaminem. Aukcji mam ponad 2000 i nie wyobrażam sobie zmieniać każdą aukcję ręcznie. Proszę mi odpowiedzieć gdzie w regulaminie jest napisane że nie można umieścić w opisie  informacji dla kupującego. Jeżeli jest taki przepis to postaram się go usunąć. Zaznaczam że klikając na zdanie ( opis ) : " Przed licytacją proszę zapoznać się z zasadami i regulaminem aukcji zawartymi w zakładce "o sprzedającym",  nie ma przekierowania na żadną inną stronę. Dlatego proszę o przywrócenie systemu do ponownego wystawiania przedmiotów z tym opisem.

oznacz moderatorów

nat_not
Moderatorka
Moderatorka

@pewexsklep W treści opisu powinny się znaleźć jedynie informacje dotyczące sprzedawanego przedmiotu. Cytowany fragment go nie dotyczy, dlatego powinien zostać usunięty.

Natalia
   Moderatorka

Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

zevaco
#8 Zapaleniec#

Oferty już można automatycznie wznawiać.

oznacz moderatorów