anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Wystawianie jednego produktu który ma wiele wariantów

biuro_areton
#7 Wielbiciel#

Witam. Jest jakiś dobry sposób na wystawianie aukcji jednego przedmiotu ale w różnych wariantach ? Np. Znak gaśnica jest na 5 różnych podłożach i każde podłoże ma 8 różnych wielkości znaku. A serwis traktuje mi to jako jeden produkt i usuwa aukcje. 

oznacz moderatorów
3 ODPOWIEDZI 3

gdvorek
Moderator
Moderator

@biuro_areton aby wystawić na Allegro produkt dostępny w wielu wariantach (np. różne kolory lub rozmiary), możesz skorzystać z funkcji wielowariantowości. Pozwala ona na połączenie kilku ofert tego samego produktu w jedną ofertę z wyborem odpowiedniego wariantu.

Jak utworzyć ofertę wielowariantową:

1. Przygotuj oddzielne oferty: Najpierw wystaw osobne oferty dla każdego wariantu produktu (np. różne kolory lub rozmiary). Upewnij się, że każda oferta zawiera dokładne informacje dotyczące danego wariantu.

2. Połącz oferty w jedną ofertę wielowariantową:

• Przejdź do zakładki Moje oferty w panelu sprzedawcy.
    • Wybierz opcję Wielowariantowość.
    • Kliknij Dodaj, aby utworzyć nową ofertę wielowariantową.
    • Wybierz oferty, które chcesz połączyć, zaznaczając odpowiednie pola.
    • Kliknij Wybierz parametry i wskaż, które parametry (np. kolor, rozmiar) będą różnicować poszczególne warianty.
    • Zapisz zmiany.

Pamiętaj, że oferty muszą dotyczyć tego samego produktu różniącego się jedynie wybranymi parametrami, takimi jak kolor czy rozmiar. Dodatkowo, kategoria, w której wystawiasz produkt, musi obsługiwać funkcję wielowariantowości.

Więcej informacji na temat tworzenia ofert wielowariantowych znajdziesz tu.

Grzegorz
   Moderator
oznacz moderatorów

biuro_areton
#7 Wielbiciel#

Wystawiłem dwie aukcje znaku "Palenie tytoniu zabronione" jedna aukcja z wymiarem 10x10 cm folia samoprzylepna, druga 15x15 folia samoprzylepna, przy wystawianiu trzeciej (20x20 folia samoprzylepna) dostałem odmowe wystawienia z taką informacją: 

"Przedmiot, który chcesz wystawić znajduje się już na liście Twoich aktywnych ofert. Zgodnie z Regulaminem Allegro nie możesz publikować więcej niż dwóch ofert dotyczących tego samego przedmiotu z parametrem stan “Nowy” w ramach tej samej podkategorii, niezależnie od liczby posiadanych przez Ciebie kont. Wystawianie takiego samego towaru w ramach jednej kategorii wpływa na przejrzystość wyników wyszukiwania co przekłada się na decyzje zakupowe klientów. Publikacja oferty nie jest możliwa."

Więc nie mam możliwości nawet wystawienia wszystkich wariantów żeby połączyć je w jedną wielowariantową ofertę.

Proszę o pomoc. 

oznacz moderatorów

Syrena_zT
Moderatorka
Moderatorka

@biuro_areton wygląda na to, że łączysz te oferty z tym samym produktem w katalogu. Nie jest to dobre działanie, przez takie podpięcie warianty produktowe nie będą poprawnie wyświetlane. Dodatkowo zgodnie z powiadomieniem, nie ma możliwości utworzenia więcej niż 2 ofert tego samego produktu. Każdy z tych produktów, czyli folia o wymiarach 10x10; 15x15; 20x20 powinien występować jako osobny produkt w katalogu, z oddzielnym kodem EAN. Następnie powinieneś te oferty połączyć w grupę. Po poprawnym przypisaniu i połączeniu warianty powinny wyświetlać się poprawnie i nie powinieneś otrzymywać informacji o zdublowanych ofertach. 

Alicja
   Moderatorka
oznacz moderatorów