anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Wysyłka natychmiast a 1 dzień

UmkaPL
#10 Popularyzator

Jak to jest z tą wysyłka natychmiast ?

Czym różni się od wysyłki 24h 

Jeżeli mam ustawione w aukcji wysyłkę natychmiast, i kupujący zrobi zamówienie o godzinie np.  21:23 to znaczy ze powinnam czym prędzej ją wydrukować i dostarczyć do sortowni by została zeskanowana, czy jak ? Aby punktacja mi nie spadała ?

oznacz moderatorów
21 ODPOWIEDZI 21

Auto_Pro89
#7 Wielbiciel

Czyli nawet jak mam czas wysyłki 1 dzien a w ustawieniach czasu wysyłki 15h  to i tak mam wysłać tego samego dnia ? 

"nabicie tylu zamówień zgodnie z deklaracją aby system działał poprawnie." rozwiń to bo nie wiem o co chodzi 

oznacz moderatorów

sl-aw-ek
#18 Luminarz

" w ustawieniach czasu wysyłki 15h" Możesz to wyjaśnić? W ofercie ustawiasz czas wysyłki 1 dzień natomiast nie rozumiem, gdzie ustawiasz 15h?  

"rozwiń to bo nie wiem o co chodzi" No żeby godzina graniczna "działała" musisz wysłać 10 przesyłek tego samego dnia zgodnie z deklaracją - w przeciwnym razie allegro sobie WYMYŚLI godzinę graniczną za Ciebie bo wie lepiej. Oczywiście są też inne dziwne zachowania tego systemu opisane, np. tutaj: https://spolecznosc.allegro.pl/t5/zaawansowani-sprzedawcy/co-sie-dzi%C5%9B-dzieje-z-przewidywanym-cz... (trzeba przeczytać kilka postów w dół). 

oznacz moderatorów