anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

wzrost opłat

MOMAZU
#10 Popularyzator#

Czy już sprawdzaliście o ile więcej płacicie allegro za kolejne zmiany "które mają ułatwić sprzedaż"  W naszym przypadku to po kilku dniach wzrost o ponad 2% , a łączna wartość prowizji allegro sięga 20% .

20% opłaty za możliwość sprzedaży na tej platformie, to uważacie za uczciwą prowizję ?

oznacz moderatorów
8 ODPOWIEDZI 8

SpeedyGonzalezz
#16 Inspirator#

@MOMAZU Poczekaj, zaczną przychodzić dopłaty do Smarta, to licznik się przekręci

--------------------------------------------------
Najszybsza mysz w całym Meksyku
oznacz moderatorów

DROGERIE24_pl
#10 Popularyzator#

A przyjdą pewnie już zaczynają spływać. Opakry Smart z opóźnieniem 3-5 dniowym. 

Masakra

oznacz moderatorów

MOMAZU
#10 Popularyzator#

No tak..doplaty do przesyłek  to średnio  9%  przypuszczam, że  allegro ma wynegocjowane takie opłaty  za przesyłki,  że  sprzedawcy pokrywają  110% kosztu logistycznego. 

A i tak..20% za pośrednictwo  to już  zaczyna być  lichwa

oznacz moderatorów

ja_Nitka
#12 Orędownik#

@MOMAZU skąd ta wartość 20% (za pośrednictwo) - czy bierzesz to z podsumowania opłat czy sam liczyłeś?

oznacz moderatorów

drekenzes
#18 Luminarz#

@ja_Nitka Tajemnicze duszki znają ceny dostaw wynegocjowane u przewodników przez średnie sklepy. A allegro zamawia tego miliony, więc cena będzie jeszcze niższa. Wniosek jest taki, że dopłaty smart przy większych zamówieniach allegro ładnie na tym zarabia.

ja_Nitka
#12 Orędownik#

@drekenzes nie chodziło mi o same dopłaty do smarta, czy ceny przesyłek

wydaje mi się, że @MOMAZU pisze 20% o łącznej "przymusowej" opłacie za korzystanie z allegro (prowizje + dopłaty smart)  - skąd jest ta kwota? Czy to jest suma opłat w Podsumowaniu opłat, czy jest to ręcznie wyliczone?
bo jak na moje oko Podsumowanie zakłamuje wysokość opłat, bo w dostawie są wliczone przesyłki opłacone przez klientów, powinno to być inaczej ujęte, lub przynajmniej rozbite na przesyłki opłacone i dopłaty

oznacz moderatorów

MOMAZU
#10 Popularyzator#

Z podsumowania opłat,  za pierwszy tydzien marca, czyli od momentu kiedy zmieniły  się  dopłaty do smarta

oznacz moderatorów

fox_paws
#16 Inspirator#

@MOMAZU Tak, to uczciwa prowizja.

Bo taka łączna prowizja była 2 lata temu. Bezpośrednio przed podwyżką dochodziła do 22%, a teraz... Teraz koszty zmalały do niewiele ponad 17% i nawet mogłem obniżyć ceny. 😋

Kolejnym plusem jest brak użerania się z łOnymi, sam wybieram czym chcę wysyłać, jakie ceny przesyłek ustawić.

I ostatni plus to... mniejsza o ok. 10% ilość zamówień, ale przy porównywalnej kwocie, więc koszty pakowania też spadły.

No, ale jak wiadomo, przecież nie ma życia poza Smartem 😄

------------------------------------------------
Allegro No Box, No Kurier, Not Delivery
oznacz moderatorów