Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Czy już sprawdzaliście o ile więcej płacicie allegro za kolejne zmiany "które mają ułatwić sprzedaż" W naszym przypadku to po kilku dniach wzrost o ponad 2% , a łączna wartość prowizji allegro sięga 20% .
20% opłaty za możliwość sprzedaży na tej platformie, to uważacie za uczciwą prowizję ?
@MOMAZU Poczekaj, zaczną przychodzić dopłaty do Smarta, to licznik się przekręci
A przyjdą pewnie już zaczynają spływać. Opakry Smart z opóźnieniem 3-5 dniowym.
Masakra
No tak..doplaty do przesyłek to średnio 9% przypuszczam, że allegro ma wynegocjowane takie opłaty za przesyłki, że sprzedawcy pokrywają 110% kosztu logistycznego.
A i tak..20% za pośrednictwo to już zaczyna być lichwa
@MOMAZU skąd ta wartość 20% (za pośrednictwo) - czy bierzesz to z podsumowania opłat czy sam liczyłeś?
@ja_Nitka Tajemnicze duszki znają ceny dostaw wynegocjowane u przewodników przez średnie sklepy. A allegro zamawia tego miliony, więc cena będzie jeszcze niższa. Wniosek jest taki, że dopłaty smart przy większych zamówieniach allegro ładnie na tym zarabia.
@drekenzes nie chodziło mi o same dopłaty do smarta, czy ceny przesyłek
wydaje mi się, że @MOMAZU pisze 20% o łącznej "przymusowej" opłacie za korzystanie z allegro (prowizje + dopłaty smart) - skąd jest ta kwota? Czy to jest suma opłat w Podsumowaniu opłat, czy jest to ręcznie wyliczone?
bo jak na moje oko Podsumowanie zakłamuje wysokość opłat, bo w dostawie są wliczone przesyłki opłacone przez klientów, powinno to być inaczej ujęte, lub przynajmniej rozbite na przesyłki opłacone i dopłaty
Z podsumowania opłat, za pierwszy tydzien marca, czyli od momentu kiedy zmieniły się dopłaty do smarta
@MOMAZU Tak, to uczciwa prowizja.
Bo taka łączna prowizja była 2 lata temu. Bezpośrednio przed podwyżką dochodziła do 22%, a teraz... Teraz koszty zmalały do niewiele ponad 17% i nawet mogłem obniżyć ceny. 😋
Kolejnym plusem jest brak użerania się z łOnymi, sam wybieram czym chcę wysyłać, jakie ceny przesyłek ustawić.
I ostatni plus to... mniejsza o ok. 10% ilość zamówień, ale przy porównywalnej kwocie, więc koszty pakowania też spadły.
No, ale jak wiadomo, przecież nie ma życia poza Smartem 😄