Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Mam pytanie czy jak ktoś złożył ofertę w ogłoszeniu lokalnym gdzie jest licytacja to czy to już jest wiążące? osoba która złożyła ofertę jest zobowiązana po zakończeniu aukcji zapłacić za przedmiot?
Client:86735906 na Lokalnie nie ma obowiązku zaplaty . Kupujacy ma 5 dni na zapłatę lub wybór pobrania czy odbioru osobistego ,a jesli to nie nastąpi transakcja jest uważana za niebylą i wznawia się automatycznie .
Ok. tylko że próbowałam wystawiać licytacje na zwykłym allegro a przekierowuje mnie na allegro lokalnie.
@Client:86735906 Nie jest wiążące, na Lokalnie zawiera się umowy warunkowe, a warunkiem jest zapłata w ciągu pięciu dni od zakończenia licytacji. Nie będzie wpłaty - umowa jest rozwiązywana, a transakcja uznana za niebyłą, zgodnie z regulaminem. Jeśli chcesz obowiązku zapłaty, wystawiaj na zwykłym Allegro. Klikasz "wystaw przedmiot", a potem w link widoczny na zdjęciu na dole po prawej.
A czy po zakończeniu licytacji będę mogła skontaktować się z kupującym? Czy jego dane będą dla mnie niedostępne?
@Client:86735906, gdy kupujący opłaci zamówienie, wybierze pobranie, bądź obiór osobisty, otrzymasz jego dane kontaktowe na Twój adres e-mailowy. Kolejną możliwością jest czat, który pojawi się, gdy kupujący opłaci transakcję.
To że po wpłacie będę widziała dane kupującego to raczej oczywiste 🙂 Chodziło mi bardziej o to czy jak aukcja się zakończy a będzie np. dwóch licytujących i ten który wygra licytację nie opłaci przedmiotu, to czy będę mogła się skontaktować z tym który jako pierwszy złożył ofertę? Wiadomo że czasem ludzie robią sobie jaja i składają ofertę, nie mając zamiaru jej sfinalizować tylko dlaczego ktoś inny ma na tym tracić, w tym ja - szansę na sprzedanie produktu?
@Client:86735906, nie skontaktujesz się z osobą, która nie wygrała licytacji.
A z osobą która wygrała licytację ale jeszcze jej nie opłaciła?
@Client:86735906, wszystkie informacje na ten temat znajdziesz w tym artykule.
Nie może mi Pani odpowiedzieć na moje pytanie? W tym artykule nie ma odpowiedzi na zadane pytanie. Może inaczej je sformułuję: czy dostanę powiadomienie na pocztę kto wygrał aukcję?