Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Deklaruję wysyłkę w 1 dzień roboczy.
Na 190 paczek tylko 12% nadałem przed terminem czyli tego samego dnia.
Na 190 paczek wszystkie nadałem w terminie, okrągłe 100%.
Niestety we wszystkich ofertach allegro podaje informację "Dostawa jutro" mimo, że tylko 12% paczek nadałem tego samego dnia.
Od kilku dni nadaję paczki wyłącznie w deklarowanym przez mnie czasie 1 dzień roboczy.
I dostaję informację i karę jednocześnie "ponieważ znaczna część twoich paczek została nadana z opóźnieniem wydłużamy termin doręczenia w twoich ofertach o 1 dzień".
I co? No i we wszystkich ofertach zamiast "Dostawa jutro" pojawia się "Dostawa nie później niż za 3 dni".
100% paczek nadanych w terminie i zamiast "Dostawa pojutrze" mam "Dostawa nie później niż za 3 dni"
Pytam się za co ta kara? Za to że nie nadaję w myśl jakiegoś algorytmu? Co jest ważniejsze? Moja deklaracja czy algorytm który widzi 12% paczek nadanych tego samego dnia i odnosi to do pozostałych 88% paczek?
Pytanie za co? Za to że 100% paczek nadałem w deklarowanym przeze mnie terminie?
No większego robienia ze mnie ...... (automoderacja) nie widziałem.....
Czy za to , że oszukałem algorytm który najpierw mi skrócił czas wysyłki i nie spełniam jego oczekiwań?
@mikeza " z tymi czasami to też śmiesznie bywa. Ktoś kupi przed 10, to allegro podaje mi czas do końca dnia, zakup 5 minut po 10-tej czas nadania już do końca kolejnego dnia, za chwilę kolejny zakup i czas znowu do końca tego dnia. I taka zabawa, ten algorytm ma własny tok rozumowania"
Brak ustawionych godzin granicznych, jeżeli ustawi się godziny graniczne wtedy nic nie jest śmiesznie. W Twoim przypadku godzinę graniczną określa WSPANIAŁY, CUDOWNY, NIEOMYLNY algorytm allegro - efekt znasz.
W przypadku gdy ustawisz godziny graniczne wszystko działa o dziwo jak należy pod warunkiem nadawania wszystkich przesyłek w terminie.
"Jeśli chcesz być rozliczany tylko przez kupującego to możesz nadać nawet 26-01-2023 o godzinie 23:59 bo zgodnie z Kodeksem Cywilnym wtedy mija czas określony umową sprzedaży."
Ale kupujący nie widzi jeden dzień i doskonale o tym wiesz. Dla kupującego Twoja deklaracja to wysyłka w 24h i kiedyś allegrowy system zliczał te przesyłki co do 1s ... zamówienie 11:00 czas na wysyłkę do dnia następnego do 11:00 - kurier odebrał przesyłkę 11:01:00 - paczka nie nadana w terminie. Po to wprowadzono godziny graniczne wysyłki tego samego dnia aby to ucywilizować.