Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Mam nowe konto i pierwszy raz wysyłałem inpost nie przez allegro, przesyłka nadal widnieje jako nie wysłana mimo że kupujący dawno ją odebrał! wczoraj zakonczyło się wiekszość moich licytacji. Dzisiar rano konto z ograniczeniami BEZ PODSTAWY! nie można wypłacić pieniędzy i nic sprzedawać. Inne moje aukcje zostały zamknięte mimo że ludzie licytowali. wysłałem dziś wszystkie opłacone przesyłki (niektóre razem) i nadal widnieją jako do wysłania! nie ma gdzie wpisać kodu nadania. Formularz do zgłoszenia problemu wymaga numeru aukcji czy coś takiego, ale nigdzie tego nie ma. Kasę zablokowali nawet do 60 dni (edycja)! MA BYĆ ZWRÓCONE Z ODSETKAMI(edycja) Jak tylko odzyskam pieniądze to zamykam konto i nigdy już nic nie kupie (edycja)
@Client:137310381 kwestię blokady konta możesz wyjaśnić z działem bezpieczeństwa transakcji wysyłając zgłoszenie przez ten formularz: https://allegro.pl/pomoc/kontakt. Natomiast ze swojej strony poproszę Cię o pohamowanie emocji i zachowanie kultury wypowiedzi. Nie będziemy tutaj tolerować tego typu określeń w stosunku do kogokolwiek.
Ja nie będę tolerował [edycja] ze strony alegro! Żądam odblokowania srodków!
A skąd Allegro ma wiedzieć, że wysłałeś towar, skoro nie przypisałeś numeru przesyłki do aukcji, ani nie powiązałeś swojego konta Allegro z managerem paczek w Inpoście, żeby się samo zaczytało?
Zrobiłeś błąd i teraz masz pretensje do Allegro. Udokumentuj, że przesyłki wysłane i doręczone to może odblokują Ci konto.
@Client:35386082 a skąd allegro wie, że tak nie było?
blokada ma dotyczyć faktycznych działań, a nie wróżenia z fusów
@_HolaOla_ pokażcie autorowi wątku lepiej gdzie ma podać numery przesyłek
@RED gdyby to dotyczyło Ciebie, to by pewnie najpierw ostrzegli, a on ma nowe konto, sprzedaje i wygląda jakby nie wysyłał, to zablokowali konto, żeby się ustrzec przed wypłatami z POKu. Jak się wytłumaczy, uzupełni numery i nie będzie ich wyklinał w korespondencji to mu odblokują
@Client:35386082 jakoś nie widzę artykułu dla nowych sprzedawców opisujących w/w praktyki
jakoś nie widzę też tego w regulaminie allegro
jest za to:
8.9.
Spółka może zakwalifikować Konto Sprzedającego do Wstrzymania Wypłaty w następujących przypadkach:
f. w przypadku gdy Sprzedający, pomimo dwukrotnego ponowienia wezwania do przekazania informacji na podstawie DAC7, nie przekaże Spółce informacji w terminie 60 dni od dnia pierwotnego wezwania.
i to wszystko na ten temat
innego pojęcia 60 dni w regulaminie nie ma
Najlepsze jest to że ciągle dostaje przypomnienia o wysyłce! może jeszcze automatycznie zwróca kase ludziom mimo że dostali przesyłki. Zamkneli mi wszystkie inne aktywne aukcje a teraz jak jedna osoba nie zapłaciła bo najprawdopodobniej się wystraszyła (dzieki alegro) to sami wystawili automatycznie po 3 dniach nieopłacenia! alegro to największy oszust ze wszystkich sklepów internetowych! cenzurują wszystko co im nie na rękę. Nadal nikt mi nie powiedział gdzie i jak załatwić sprawę z niewysłanymi albo wysłanymi ale zbiorczo i oni widzą że wysłany jeden zakup a pięć innych nie! bo wysłałem do tej samej osoby jedną **piiip**...ną PACZKĄ!!!
Jedną przesyłkę wysłałem inpost poza alegro ale nigdzie nie mogłem podać kodu dostawy więc widnieje jako niewysłana. Wszystkie inne wysłałem przez alegro, niestety dwie przesyłki zbiorcze wiec tylko dwa produkty widnieją jako wysłane. nie ma opcji żeby wpisać numer i poinformować że zostały wysłane jedną paczką. Zablokowane mam ponad 6 tys. i jak tylko dotrą paczki do odbiorców idę na policję zgłosić kradzież przez alegro!
@Client:137310381 zgłosić możesz, ale wiesz co policja robi z takimi zgłoszeniami🤔
Oczywiście że zgłoszę.. nie będą szma.ty się bawić w kotka i myszkę grając na czas sprzedałem towar i wysłałem ludziom a teraz nie mam ani kasy ani towaru ponad 6k pln
Takie to jest Allegro, blokują wypłaty środków i czekaj miesiącami na ich reakcję.