Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Drodzy Doświadczeni Sprzedawcy ale i Kupujący,
Chciałbym podzielić się moją sytuacją i poprosić o Wasze wsparcie oraz wskazówki. Moje konto zostało zablokowane bezterminowo, mimo że było przeznaczone wyłącznie do zakupów.
Wcześniej moje główne konto sprzedającego po 21 latach (na starym Allegro - "to se nie wrati" - nomen omen) i zostało zablokowane bezterminowo. Przy czym, fakt moja wina nie przeczytałem i nie usunąłem reklam, banerów firmowych ( jak wymaga nowe Allegro) z kodu HTML, bo strony były jeszcze w tym pisane a ja z lenistwa braku czasu - nie ważne moja wina , moja bardzo wielka wina. W międzyczasie otrzymałem od Allegro propozycję założenia nowego konta, ale tylko do zakupów. Postanowiłem skorzystać z tej opcji – założyłem nowe konto, wykupiłem program Smart! i po jednym dniu zostało ono zawieszone z poniższym komunikatem:
:mały_niebieski_romb: Dostaliśmy zgłoszenie, że Twoje oferty ponownie naruszają regulamin Allegro i/lub przepisy prawa.
:mały_niebieski_romb: Oferowane przez Ciebie towary nadal naruszały prawo lub znajdowały się na liście towarów zakazanych i dopuszczonych warunkowo.
:mały_niebieski_romb: Zweryfikowaliśmy Twoje konto i aby zapobiec dalszym naruszeniom, zawiesiliśmy je bezterminowo.
:wykrzyknik: Problem w tym, że nie wystawiłem żadnych ofert, bo konto miało być tylko do zakupów!
Obecnie moje zgłoszenie nr 49621927 pozostaje bez odpowiedzi od trzech dni. Czy ktoś z Was miał podobny przypadek i udało mu się wyjaśnić sytuację? Czy Allegro rzeczywiście pozwala na utworzenie nowego konta zakupowego po blokadzie konta sprzedawcy, czy to tylko teoria?
Będę wdzięczny za wszelkie wskazówki i opinie.
Pozdrawiam,
A co z tym pierwszym kontem?
Posprzątałeś aukcje na nim? usunąłeś albo poprawiłeś jak Ci kazali?
Musisz robić tu to co Ci każą, bo to ich podwórko i ich zasady, to nowe konto dostałeś na jakichś zasadach i trzeba się było do nich zastosować. Nie zrobiłeś tego to masz problem.
My tu taj Ci raczej nie pomożemy, bo to Dział Bezpieczeństwa decyduje.
@8duszek8 Te komunikaty które dostajesz to są prawdopodobnie standartowe formułki które wysyłają przy każdej okazji. Nie muszą odzwierciedlać faktycznej sytuacji.
Prawdopodobnie problemem jest stare nierozliczone konto, niewykluczone że masz tam nawet zaległości finansowe.
Pisz, pytaj poprzez formularz kontaktu, tylko taka metoda jest tutaj możliwa.
3 dni dopiero - to za krótko. średnia odpwoiedzi jak tu piszą 7-14 dni
@8duszek8 Twoje zgłoszenie w sprawie nr 49621927 zostało zamknięte po odpowiedzi czat bota Alliny, a konieczny jest kontakt z Twojej strony, dlatego napisz proszę ponownie za pomocą formularza, ale tym razem po wiadomości Alliny zaznacz proszę, że nie rozwiązała problemu i potrzebujesz pomocy Doradcy.
@8duszek8 Skoro zablokowali jedno konto bezterminowo, pewnie z brakiem możliwości założenia kolejnego, to poszukaj innego portalu widocznie nie chcą Cię tu a Ty się usilnie pchasz 😄
@kostas11 Masz rację, czasami lepiej poszukać miejsca, gdzie będziemy bardziej doceniani i gdzie nasza obecność jest mile widziana. 😄 Ale zawsze warto spróbować zrozumieć przyczyny takiej decyzji. Może to kwestia nieporozumienia?