Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Cześć o co chodzi , otrzymałem dziś rano email ,że podmiot uprawniony zgłosił część moich ofert że niby sprzedaje nie oryginalny towar i nie wiem co to za marka bo wszystkie oferty z producentem gdzie zaznaczałem inny i wpisywałem siebie w przypadku gdzie towar miałem importowany i dałem siebie jako producenta i część ofert miałem producenta taki jaki jest ale nie było na allegro dostępne więc zaznaczałem inne to takie oferty zostały zablokowane oraz możliwość dodawania ofert jakichkolwiek z parametrem producent inne. Dodatkowo na moje konto nałożono stopień restrykcji pierwszy mimo że sprzedaje towar tylko oryginalny . Proszę o Pomoc
Cześć, @OskarMTB. Proszę, abyś w wiadomości mailowej (formularz kontaktowy) podesłał nam jakąkolwiek dokumentację (np. faktury zakupu, kopia korespondencji z właścicielem praw, dokładne zdjęcia produktów itp.) będącą potwierdzeniem oryginalności towaru, którego dotyczyła wiadomość.
Tak tylko nie rozumiem właśnie o jaką markę chodzi , nie zablokowano mi ofert żadnej marki tylko wszystkie różne oferty z totalnie różnymi rzeczami gdzie był zaznaczony po prostu producent ( inny ) . Co mam zrobić w takiej sytuacji
@OskarMTB, w takim razie działania zostały podjęte w ramach Ochrony Marek. Mają one na celu ochronę marek i konsumentów przed nieoryginalnymi produktami. Otrzymanie informacji od uprawnionego podmiotu o nieoryginalności produktu skutkuje blokadą ofert, co pomaga utrzymać wysoką jakość i wiarygodność platformy.
Jeśli uprawniony podmiot zgłosi nam, że produkt w Twojej ofercie jest nieoryginalny:
- Usuniemy tę ofertę oraz wszystkie Twoje oferty, w których wystawiasz produkty tej marki.
- Nie będziesz mógł wystawiać nowych ofert ani wznawiać zakończonych ofert z produktami tej marki przez najbliższe 180 dni.
Zastosujemy te działania na wszystkich kontach zarejestrowanych na ten sam NIP.
Jeśli chcesz odwołać się od tej decyzji, to napisz, proszę, przez formularz kontaktowy.