anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

zadłużenia DPD

PrzysmakNatury
#9 Pomysłodawca#

Chciałbym przedstawić sytuację, która budzi moje poważne wątpliwości i zaniepokojenie. Otrzymałem informację o nałożeniu kary w wysokości 700 zł za przesyłkę, która rzekomo ważyła 50 kg. Taka waga jest jednak niemożliwa, biorąc pod uwagę charakter wysłanego produktu oraz jego rzeczywiste parametry. Paczka, którą wysłałem, zawierała [np. suchy towar itp.], a jej waga wynosiła maksymalnie [podać dokładną wagę, np. 5 kg]. Nie tylko jej waga, ale również gabaryty wykluczają możliwość, aby przesyłka ważyła aż 50 kg. Wysyłka została przygotowana zgodnie z zasadami. Ktoś może mi wytłumaczyć jak to jest możliwe jeszcze dodam, że różne kary przychodzą mi Z KURIERA DPD Cały czas jakiś problem naliczania czy mogę prosić o dpd o jakieś zdjęcia bo rozliczam się z Allegro czy bardziej allegro  wytłumaczy to?

oznacz moderatorów
5 ODPOWIEDZI 5

MiMary
Moderatorka
Moderatorka

Cześć, @PrzysmakNatury. W tej sytuacji możesz napisać przez formularz i zgłosić reklamację. Doradca przekaże Twoje zgłoszenie do DPD. Przewoźnik zweryfikuje naliczone opłaty i ich zasadność.
W zgłoszeniu mailowym podeślij powód reklamacji, numer zamówienia/przesyłki, szczegóły dotyczące paczki (wymiary, waga, opakowanie) oraz kwotę roszczenia. 

Marysia
   Moderatorka
oznacz moderatorów

PrzysmakNatury
#9 Pomysłodawca#

Jest możliwość zrezygnowania z ich usług żeby nie stracić Smarta. Bo piszę cały czas te formularze dużo czasu mi to zajmuje i problematyczne to jest... 

oznacz moderatorów

Client:123091620
#8 Zapaleniec#

Wal z grubej rury do DPD. Miałem dziesiątki takich cwaniactw na fakturach z wysyłkami, rzekomo paletowymi. Udowodniłem gabaryty, wagę (monitoring), oni nie potrafili. Napisałem, że żadnej faktury nie zapłacę, jeśli nie poprawą. Jeszcze mi "paniusia" wyszczekała, że się o kilkaset złotych szarpię. Podkulili ogony i faktury poprawione. Jak Allegro jest pośrednikiem w transporcie, to może być trudniej. Allegro nie jest po twojej stronie z definicji.

oznacz moderatorów

PrzysmakNatury
#9 Pomysłodawca#

Słabo to wygląda jeszcze na dodatek nie mogę zrezygnować z DPD bo stracę Smarta... Będę powoli musiał zmykać z Platformy widzie i prywatny sklep zrobić bo to są takie obciążenia przez formularz ile mogę pisać pół dnia mi zejdzie pisanie tych dziesiątek rzekomo przeważonych paczek.... Słabo to wygląda

oznacz moderatorów

Client:123091620
#8 Zapaleniec#

Dawno, dawno temu pewien "Ktoś" zwiał z Allepstro i ponoć żyje. Ma się dobrze, prowadząc własny sklepik, ale tutejsi entuzjaści allłańcuchów powiedzieli, że to było za lasami, za górami, za...

oznacz moderatorów