Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Chciałbym przedstawić sytuację, która budzi moje poważne wątpliwości i zaniepokojenie. Otrzymałem informację o nałożeniu kary w wysokości 700 zł za przesyłkę, która rzekomo ważyła 50 kg. Taka waga jest jednak niemożliwa, biorąc pod uwagę charakter wysłanego produktu oraz jego rzeczywiste parametry. Paczka, którą wysłałem, zawierała [np. suchy towar itp.], a jej waga wynosiła maksymalnie [podać dokładną wagę, np. 5 kg]. Nie tylko jej waga, ale również gabaryty wykluczają możliwość, aby przesyłka ważyła aż 50 kg. Wysyłka została przygotowana zgodnie z zasadami. Ktoś może mi wytłumaczyć jak to jest możliwe jeszcze dodam, że różne kary przychodzą mi Z KURIERA DPD Cały czas jakiś problem naliczania czy mogę prosić o dpd o jakieś zdjęcia bo rozliczam się z Allegro czy bardziej allegro wytłumaczy to?
Cześć, @PrzysmakNatury. W tej sytuacji możesz napisać przez formularz i zgłosić reklamację. Doradca przekaże Twoje zgłoszenie do DPD. Przewoźnik zweryfikuje naliczone opłaty i ich zasadność.
W zgłoszeniu mailowym podeślij powód reklamacji, numer zamówienia/przesyłki, szczegóły dotyczące paczki (wymiary, waga, opakowanie) oraz kwotę roszczenia.
Jest możliwość zrezygnowania z ich usług żeby nie stracić Smarta. Bo piszę cały czas te formularze dużo czasu mi to zajmuje i problematyczne to jest...
Wal z grubej rury do DPD. Miałem dziesiątki takich cwaniactw na fakturach z wysyłkami, rzekomo paletowymi. Udowodniłem gabaryty, wagę (monitoring), oni nie potrafili. Napisałem, że żadnej faktury nie zapłacę, jeśli nie poprawą. Jeszcze mi "paniusia" wyszczekała, że się o kilkaset złotych szarpię. Podkulili ogony i faktury poprawione. Jak Allegro jest pośrednikiem w transporcie, to może być trudniej. Allegro nie jest po twojej stronie z definicji.
Słabo to wygląda jeszcze na dodatek nie mogę zrezygnować z DPD bo stracę Smarta... Będę powoli musiał zmykać z Platformy widzie i prywatny sklep zrobić bo to są takie obciążenia przez formularz ile mogę pisać pół dnia mi zejdzie pisanie tych dziesiątek rzekomo przeważonych paczek.... Słabo to wygląda
Dawno, dawno temu pewien "Ktoś" zwiał z Allepstro i ponoć żyje. Ma się dobrze, prowadząc własny sklepik, ale tutejsi entuzjaści allłańcuchów powiedzieli, że to było za lasami, za górami, za...