anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Zakup w niedzielę, wysyłka 24 h. Kiedy powinno być wysłane zamówienie ???

kartki13
#7 Wielbiciel#

Witam. Klient kupił w niedzielę towar. Mamy ustawioną wysyłke 24h. Dziś ma pretensje, że paczka nie została w poniedziałek wysłana. Na jakiej podstawie informujecie klienta o dostawie we wtorek, skoro pierwszym dniem roboczym jest poniedziałek i 24 h = wysyłka we wtorek ?? Numer zamówienia : 197a37c4-26f0-11ed-a0b8-5531037899f2

oznacz moderatorów
9 ODPOWIEDZI 9

kaliszaneczka-x
#15 Entuzjasta#

Z tego co widzę to dostawę jutro masz chyba wszędzie. Wielu sprzedających już za to oberwało, a allegro mówi że tak jest dobrze i kupujący ma prawo do swojej opinii. Wyliczają ten czas na podstawie Twoich poprzednich wysyłek, babci z tarotem oraz innych parametrów objętych ciężką tajemnicą. Jedyne co na to mogą sprzedający to celowo opóźniać część wysyłek, żeby wyświetlało dostawę później...

oznacz moderatorów

kartki13
#7 Wielbiciel#

Taką dostałem odp : RĘCE OPADAJĄ ; Dzień dobry, dziękuję za Państwa czas oczekiwania na odpowiedź. Skonsultowałem i sprawdziłem, iż Państwa oferty mają 24-godzinny czas wysyłki, tak jak Państwo sami zauważyli. Ostatnio doszło do zmiany, o której można przeczytać tutaj : https://allegro.pl/pomoc/aktualnosci/zmienilismy-sposob-liczenia-czasu-w-miarach-numery-przesylek-uz... Na chwilę obecną weekendowe zamówienia z deklaracją 24-godzinną będą miały deklarowany czas wysyłki do końca poniedziałku (nie do wtorku tak jak było to wcześniej). Proszę o tym pamiętać przy kolejnych zamówieniach, aby nie doszło do takiej sytuacji. Przekazałem prośbę o kontakt z kupującym w związku z opóźnieniem wysyłki. W razie dodatkowych pytań zapraszam do kontaktu.

oznacz moderatorów

mdrogeria
#21 Demiurg#

@kartki13 odpowiedź otrzymałeś prawidłową , powinieneś nadać w poniedziałek .

oznacz moderatorów

kartki13
#7 Wielbiciel#

I zacząć pracować w niedzielę, ze to wykonać, super !

oznacz moderatorów

agus38
#12 Orędownik#

@kartki13 No wiesz, my pracujemy w niedzielę po południu żeby nadać w poniedziałek. Za to mamy wolne piątki 😎

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

@kartki13 Na podstawień twoich wcześniejszych wysyłek, Allegro wylicza średnią a ludzi tylko patrzą na ten termin a nie ten który ustawia sprzedajacy,

oznacz moderatorów

Mac20ek00
#13 Ambasador#

A gdzie obecnie sprawdzić termin wysyłki ustalony przez sprzedawcę, nie przez Allegro ? Nie ukrywam, że też sugeruję się tym terminem "przewidywanym", bo innego nie widzę.

oznacz moderatorów

Kaliope_Brzeg
#21 Demiurg#

@Mac20ek00

Kliknij w dostawę na aukcji, zjedź na sam dół i zobaczysz deklarację sprzedającego.

Mac20ek00
#13 Ambasador#

Rozumiem, że to jest wiążąca deklaracja sprzedającego ( przykład ) "Podczas tworzenia tej oferty sprzedawca zadeklarował, że wyśle towar w ciągu 24 godzin."

oznacz moderatorów