Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Szukam tej podstawowej funkcjonalności i jej nie widzę. Chcę po prostu zrobić kopię swoich aukcji na swój dysk ale kopię kompletną z opisami i zdjęciami. W allegro jest możliwość pobrania pliku z ofertami ale to jest tylko plik tekstowy z konfiguracją ustawień. Ja potrzebuje pobrać wszystkie opisy i zdjęcia. Czy naprawdę nikt w Allegro nie przewidział takiej opcji ??
Szukam tej podstawowej funkcjonalności i jej nie widzę.
No widzisz, nie ma takiej opcji z poziomu www. Nie jest to więc funkcja podstawowa. Technicznie to mało możliwe. Musi być jednak jakiś program który scali opisy z lokalizacją zdjęć na Twoim dysku (już po pobraniu ich). Są takie programy oparte o API Allegro. Pozwolisz że nazw nie podam, nie chcę reklamować. Poszukaj w google.
Tak też przypuszczałem. Allegro pilnuje żeby nie ułatwiać migracji sprzedaży na inne kanały. Technicznie to wiem że mogę sobie nawet ręcznie skopiować ale myślałem że jednak jest jakiś bezpośredni sposób. I przy okazji jeszcze jedno pytanie: Czy jest sposób aby po 60 dniach przywrócić ofertę z jakiegoś wcześniej pobranego pliku ? Nie wiem dlaczego allegro utrzymuje te dane tylko 60 dni, jak by te kilka zdjęć z opisem zajmowały jakieś wielkie zasoby ich serwerów.
Co do 60 dni.
Wiesz na Allegro jest ponad 200 milionów ofert. Trochę im się nie dziwie że szukają oddechu dla serwera.
Allegro pilnuje żeby nie ułatwiać migracji sprzedaży na inne kanały.
To nie tak. Allegro daje możliwość pobrania ofert i zdjęć ale przez API. To musi być metoda wielowątkowa. Żaden marketplace czy nawet programy, nie wiem typu CMS nie dadzą takiej możliwości. Zdjęcie to zdjęcie a tekst to tekst, formaty niekompatybilne. Pobierając plik z Allegro powinna być ścieżka adresu do zdjęcia na serwerze.
Jeśli szukają tego oddechu to niech udostępnią metodę żebym to ja mógł przechowywać swoje dane a później je bezproblemowo importować. Obecnie po 60 dniach ślad po ofercie znika, przepadają zdjęcia i opisy. Trzeba robić wszystko od nowa. Wiem że się da to zrobić przez API ale jednak oczekiwał bym od Allegro że jeśli płacę taką wysoką prowizję to będę miał takie podstawowe narzędzia w standardzie.