anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Zapytanie o możliwość samodzielnej reklamy ofert w Google Merchant Center (Feed i API)

ShopGD
#7 Wielbiciel

Dzień dobry,

Jestem sprzedawcą na Allegro i obecnie planuję strategię marketingową dla mojego sklepu. Chciałbym zapytać, czy Allegro oferuje techniczne możliwości samodzielnego zarządzania reklamami produktowymi w Google Shopping (poza systemem Allegro Ads).

Mogę przesyłać oferty ręcznie, ale oczywiście nie mam praw do tej domeny.
Mogę przesyłać oferty ręcznie, ale oczywiście nie mam praw do tej domeny.Mogę przesyłać oferty ręcznie, ale oczywiście nie mam praw do tej domeny.

W związku z tym mam kilka pytań dotyczących integracji z moim własnym kontem Google Merchant Center:

1. Plik produktowy (Feed): Czy istnieje możliwość wygenerowania dynamicznego pliku produktowego (w formacie XML lub CSV) dla moich aktywnych ofert, który mógłbym zaimportować bezpośrednio do mojego prywatnego konta Google Merchant Center?

2. Dostęp do API: Czy Allegro umożliwia sprzedawcom dostęp do danych o ich własnych ofertach poprzez REST API w celu synchronizacji z zewnętrznymi narzędziami reklamowymi? Jeśli tak, gdzie mogę znaleźć instrukcję generowania niezbędnych poświadczeń (Client ID, Client Secret)?

3. Integracje zewnętrzne: Czy Allegro wspiera jakiekolwiek gotowe rozwiązania lub aplikacje, które pozwalają na eksport danych produktowych do konta Google Ads, którym zarządzałbym w pełni niezależnie?

Zależy mi na pełnej kontroli nad kampaniami reklamowymi oraz budżetem bezpośrednio z poziomu mojego panelu Google Ads. Będę wdzięczny za wszelkie wskazówki oraz przesłanie odpowiedniej dokumentacji.

Z poważaniem

oznacz moderatorów
2 ODPOWIEDZI 2

N_Nitka28
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@ShopGD Nie mamy obecnie technicznej możliwości/narzędzia do samodzielnego zarządzania reklamami Google Shopping dla ofert na Allegro z pominięciem systemu Allegro Ads.

Nicol
   Moderatorka Allegro Gadane
oznacz moderatorów

kostas11
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@ShopGD Ty tak serio ??? chcesz płacić po to żeby przekierować klientów na allegro ??? nie lepiej wykorzystać ten budżet na promocję swojego sklepu, gdzie klient zostanie w sklepie 🙂