anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Zbyt duży gabaryt paczki

ogrodowystyl
#7 Wielbiciel#

Dzień dobry, czy ktoś może mi pomóc w temacie wysyłki. Mam dwa produkty zakupione przez jednego klienta, który wybrał wysyłkę DPD allegro smart. Jeden z produktów ma wymiary 162x15x13. Po wpisaniu wymiarów pokazuje mi się informacja, że mogę tylko wysłać paczkę do dł 150 cm. Czy w związku z tym mogę tę paczkę wysłać poza Allegro smart np. przez brokera, czy Allegro doliczy mi jakieś opłaty z tytułu niewysłania jednego produktu w ramach Smart i czy mogę jeden produkt wysłać Allegro Smart a drugi przez brokera? Nadmieniam, że u brokera DPD bez problemu przyjmuje paczki powyżej 150 cm. Jeśli chciałabym zapłacić za paczkę zaznaczając, że jest niestandardowa ile płace w Allegro Smart?

oznacz moderatorów
6 ODPOWIEDZI 6

Client:44052296
#21 Demiurg#

Ja bym wpisał ,że paczka ma 150. U brokera też mogą policzyć jako niestandart.

oznacz moderatorów

ogrodowystyl
#7 Wielbiciel#

Dziękuję, czy wiesz może jeśli sprawdzą, jaka będzie dopłata? Czy jako sprawdzenie wymiarów czy nadgabaryt? Próbowałam to skumać, ale tak dużo jest tych dopłat w cenniku, że nie jestem pewna, na co "mogę liczyć" bo myślę, że na pewno to sprawdzą.

oznacz moderatorów

kostas11
#21 Demiurg#

@ogrodowystyl  oblicz wagę gabarytową i sprawdź co wyjdzie 🙂 mogą Ci policzyć za niestandardową 

Przesyłka niestandardowa (paczka/paleta)
DPD_N2_PRZES_NSTAND
19,99 zł

Ciężar paczki jest określany według wagi rzeczywistej lub gabarytowej. Do rozliczenia przyjmujemy większą wartość.

• waga rzeczywista - tyle waży twoja paczka postawiona na wadze,
  • waga gabarytowa - jest ona związana z rozmiarami twojej paczki. Obliczamy ją według wzoru: [wysokość (cm) x długość (cm) x szerokość (cm)] / 6000.
Dopłata do usługi Allegro Kurier DPD do paczki o wadze powyżej 10 do 15 kg (wagi rzeczywistej lub gabarytowej)
DPD_N39_KURIER_NADWAGA_10_15
1,49 zł
Dopłata do usługi Allegro Kurier DPD do paczki o wadze powyżej 15 do 20 kg (wagi rzeczywistej lub gabarytowej)
DPD_N40_KURIER_NADWAGA_15_20
1,99 zł
Dopłata do usługi Allegro Kurier DPD do paczki o wadze powyżej 20 do 25 kg (wagi rzeczywistej lub gabarytowej)
DPD_N41_KURIER_NADWAGA_20_25
2,99zł
Dopłata do usługi Allegro Kurier DPD do paczki o wadze powyżej 25 do 31,5 kg (wagi rzeczywistej lub gabarytowej)
DPD_N42_KURIER_NADWAGA_25_31_5
3,99 zł
Dopłata do usługi Allegro Odbiór w Punkcie DPD Pickup do paczki o wadze powyżej 20 do 31,5 kg (wagi rzeczywistej lub gabarytowej)
DPD_N38_PUNKTY_NADWAGA_20_31_5
19,99 zł
Dopłata do paczki o wadze powyżej 31,5 do 40 kg (wagi rzeczywistej lub gabarytowej)
DPD_N22_NAD_31_5_40
35,99 zł
Dopłata do paczki o wadze powyżej 40 do 50 kg (wagi rzeczywistej lub gabarytowej)
DPD_N23_NAD_40_50
45,99 zł
Dopłata do paczki/palety o wadze powyżej 50 do 100 kg (której waga jest ustalana na podstawie wagi gabarytowej)
DPD_N24_NAD_50_100
159 zł
________
Κώστας
oznacz moderatorów

ogrodowystyl
#7 Wielbiciel#

BARDZO DZIĘKUJĘ 🙂

oznacz moderatorów

kostas11
#21 Demiurg#

@ogrodowystyl wyślij jedną smart mniejszą drugą brokerem, albo sprawdź ile wyjdzie dopłata tu masz cennik https://allegro.pl/regulamin/zalacznik/4#czesc-v-koszty-dostawy-i-uslug-dodatkowych

________
Κώστας
oznacz moderatorów

ogrodowystyl
#7 Wielbiciel#

BARDZO DZIĘKUJĘ I POZDRAWIAM 🙂

oznacz moderatorów