anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Zgłaszam użytkownika a to ja otrzymuje upomnienie bo zgłosiłam DRAMAT

AlleMakijazPL
#12 Orędownik

Prowadzę dyskusję reklamacyjną z kupującą 1ca838b0-dc01-11f0-95c2-034c4a79cf8f dotyczącą perfum. Podczas pakowania doszło do uszkodzenia kartonika. Jest to sytuacja losowa, dlatego przed wysyłką skontaktowałam się z kupującą. Nie było możliwości rozmowy telefonicznej, więc komunikacja odbywała się przez SMS.

Na prośbę kupującej wysłałam zdjęcia produktu oraz kartonika i zapytałam wprost, czy perfumy mogą zostać wysłane w takim stanie. W odpowiedzi kupująca poprosiła o jak najszybszą wysyłkę, ponieważ bardzo jej na tym zależało. Dodatkowo poinformowałam ją, że za brak kartonika dołączę gratisy. Po tej wymianie wiadomości wysłałam paczkę.

Po otrzymaniu przesyłki kupująca zmieniła stanowisko i stwierdziła, że nie wyraziła zgody na wysyłkę produktu bez kartonika, mimo że została o tym poinformowana przed wysyłką i prosiła o szybką realizację zamówienia.

W trakcie dalszej dyskusji kupująca zaczęła mi grozić, pisząc, że „naśle kolegów”, którzy będą kupować moje oferty i wystawiać mi negatywne opinie. W obawie o bezpieczeństwo mojego konta zgłosiłam tę sytuację do Allegro w zgłoszeniu nr 57780044. Otrzymałam informację, że użytkownik został przekazany do weryfikacji.

Ku mojemu zaskoczeniu to ja otrzymałam upomnienie, mimo że zgłoszenie dotyczyło gróźb ze strony kupującej. Moim celem nie było eskalowanie konfliktu ani naruszanie zasad społeczności, a jedynie zgłoszenie niepokojącej sytuacji i ochrona mojego konta sprzedającego.

oznacz moderatorów
3 ODPOWIEDZI 3

Client:44052296
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@AlleMakijazPL pewnie jak zwykle jakiś konsultant przeczytał po łepkach lub niezrozumiale i stwierdził, że ty chcesz wysłać do kobiety jakichś karków aby jej **piiip**ili (miało być wytłumaczyli 🤜🤕).

oznacz moderatorów

AlleMakijazPL
#12 Orędownik

to sa jakies zarty Ktoś mie straszy wysyzwa mnie od głupic kaze mis ię cofac do szkoły podstawowej itd zgłaszm a oni mi napisali ze upomienie sie mi nalezy bo napsiałam to jedno zdanie " Zawsze to lepsze niż sprzątnie grobów jutro zadzwonię do Karola. Ja tez mam znajomych;)"

chodziło o to, ze ta pani prowadzi  DG zamkniętą ale wciąż ma oferty sprzątania grobów wystawione i zaczelam sie po prostu bronić  napisałam ten cytat w obronie własnej i na moje zgłoszenie dostałam na siebie upomnienie Dramat 

oznacz moderatorów

AlleMakijazPL
#12 Orędownik

dla allegro to jest nieistne ze ta odpowiedz była konkretnie do zastraszanie  mnie Jedynie ja dostałam upomnienie bo się obroniłam 

tragizm w czystej postaci 

oznacz moderatorów