Jak można mieć nadanie dziś do której godziny, skoro rano wygenerowana etykieta już ma propozycję podjazdu na jutro
Mówię sobie będę sprytniejszy zawiozłem paczki do zielonej puszki, wrzuciłem je chwilę po 11, ale o 22:40 jeszcze są w tej puszcze.
Kupujący wyżyją się na mnie, allegro mnie obciąży za nie wysłanie paczek w terminie a dalej będzie gnębić inpost i promować to swoje.
@Irq123 na formularzu Wysyłam z Allegro wyświetlamy dostępne terminy podjazdu, które otrzymujemy od partnerów logistycznych, nie wiem o której godzinie próbowałeś zamówić podjazd, ale może się zdarzyć nawet w godzinach przedpołudniowych, że podjazd kuriera na dzisiaj nie będzie dostępny.
Aby oferować wysyłkę tego samego dnia, sprzedający najczęściej umawiają stałe podjazdy kuriera, jeśli chodzi o nadanie przesyłki w automacie Allegro, to możliwe, że została nadana po godzinie granicznej (godziny graniczne dla poszczególnych przewoźników, możesz sprawdzić tutaj). Jeśli została nadana przed godziną graniczną, a kurier jej nie odebrał, możemy wykluczyć to zamówienie z jakości Twojej sprzedaży, abym mogła to sprawdzić, potrzebuję numer tej przesyłki.
Jak widać na jednym screenie było to przed 11:00. Wszystkich innych udało mi się zamówić i podjechali. Normalnie dostarczam do punktu Pakersów wszystkie paczki a godziny mam ustawione zgodnie z wiedzą o której tam odbierają paczki (to jest w mojej małej mieścinie), ale tam przez 3 dni mieli zamknięte i musiałem jakoś sobie radzić. Rozmawiałem na drugi dzień z kurierem DPD, mówi że odbierał paczki z tego zielonego automatu rano w w tym dniu, czyli ok 9:00 a na hasło Allegro.. wypowiedział duży potok niecenzuralnych słów. Przetłumaczę na cenzuralny to chodziło o to że Allegro nie ma infrastruktury (ilość skrytek) w porównaniu z inpostem i wiele paczek nie jest dostarczanych bo się nie mieszczą. Inpost w okolicy ma kilka paczkomatów, niektóre ogromne na ten jeden mały zielony.
Oto moje paczki
A003K3TTO4
A003K3TTI6
A003K3TTQ9
A003K3TTP1
A003K3TTJ4
A003K3TTK2
i na drugim koncie:
A003K3Y2D6
A003K3Y2E4