anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Zlecenie na odbiór Allegro DPD dopiero na jutro?

Irq123
#8 Zapaleniec

Jak można mieć nadanie dziś do której godziny, skoro rano wygenerowana etykieta już ma propozycję podjazdu na jutro

Irq123_0-1767821977773.png

Mówię sobie będę sprytniejszy zawiozłem paczki do zielonej puszki, wrzuciłem je chwilę po 11, ale o 22:40 jeszcze są w tej puszcze.

Irq123_1-1767822082707.png

Kupujący wyżyją się na mnie, allegro mnie obciąży za nie wysłanie paczek w terminie a dalej będzie gnębić inpost i promować to swoje.

oznacz moderatorów
3 ODPOWIEDZI 3

la_nika
Moderatorka Allegro Gadane

@Irq123 na formularzu Wysyłam z Allegro wyświetlamy dostępne terminy podjazdu, które otrzymujemy od partnerów logistycznych, nie wiem o której godzinie próbowałeś zamówić podjazd, ale może się zdarzyć nawet w godzinach przedpołudniowych, że podjazd kuriera na dzisiaj nie będzie dostępny. 
Aby oferować wysyłkę tego samego dnia, sprzedający najczęściej umawiają stałe podjazdy kuriera, jeśli chodzi o nadanie przesyłki w automacie Allegro, to możliwe, że została nadana po godzinie granicznej (godziny graniczne dla poszczególnych przewoźników, możesz sprawdzić tutaj). Jeśli została nadana przed godziną graniczną, a kurier jej nie odebrał, możemy wykluczyć to zamówienie z jakości Twojej sprzedaży, abym mogła to sprawdzić, potrzebuję numer tej przesyłki. 

Monika
   Moderatorka
oznacz moderatorów

Irq123
#8 Zapaleniec

Jak widać na jednym screenie było to przed 11:00. Wszystkich innych udało mi się zamówić i podjechali. Normalnie dostarczam do punktu Pakersów wszystkie paczki a godziny mam ustawione zgodnie z wiedzą o której tam odbierają paczki (to jest w mojej małej mieścinie), ale tam przez 3 dni mieli zamknięte i musiałem jakoś sobie radzić. Rozmawiałem na drugi dzień z kurierem DPD,  mówi że odbierał paczki z tego zielonego automatu rano w w tym dniu, czyli ok 9:00 a na hasło Allegro.. wypowiedział duży potok niecenzuralnych słów. Przetłumaczę na cenzuralny to chodziło o to że Allegro nie ma infrastruktury (ilość skrytek) w porównaniu z inpostem i wiele paczek nie jest dostarczanych bo się nie mieszczą. Inpost w okolicy ma kilka paczkomatów, niektóre ogromne na ten jeden mały zielony. 

Oto moje paczki

A003K3TTO4
A003K3TTI6
A003K3TTQ9
A003K3TTP1
A003K3TTJ4
A003K3TTK2

i na drugim koncie:

A003K3Y2D6
A003K3Y2E4

oznacz moderatorów

Syrena_zT

@Irq123 godzina graniczna nadań w automacie z którego korzystasz to 10:00 (możesz to sprawdzić tutaj). Przesyłki zostały nadane po godzinie 11, w związku z tym nie mam możliwości wykluczenia tych zamówień. 

Alicja
   Moderatorka
oznacz moderatorów