Witam. Przyszła mi informacja na maila, że moje hasło do allegro zostało skradzione. Zmieniłam więc hasło na nowe, wylogowałam się ze wszystkich urządzeń, zalogowałam sie z powrotem na telefonie - z nowym hasłem, ale wszystko tak, jak wcześniej.
Problem jest teraz taki, że nie mam historii zakupów, nie mam Smart (a 2 tyg temu wykupywałam, co roku wykupuje), nie mam możliwości zakupu na raty (a miałam prawie 10 tys zł do wykorzystania na paypo/raty itp), nie mam historii adresów...
Konto allegro mialam ponad 16 lat, teraz nagle jestem nowym członkiem...
Adres mailowy zostal ten sam, tylko hasło zmieniłam.
Nie wiem o co chodzi. Co mogę zrobić, aby wszystko powróciło?
@Client:132421859 Chodzi o to, że masz dwa (lub więcej) konta więc po prostu zaloguj się na to właściwe 🙂
@Client:132421859 upewnij się, czy zalogowałaś się na prawidłowe konto - to zostało założone ponad rok temu i nie posiada wykupionej usługi Allegro Smart!.
Jeśli nie zakładałaś konta z ponad rok temu (jak podała moderatorka), albo dane tego "nowego" konta (dane osobowe) się nie zgadzają, to nie chcę straszyć, ale mail mógł być próbą wyłudzenia konta/hasła.
Podstawowe kroki bezpieczeństwa przy otrzymaniu podobnych maili:
Zweryfikować czy mail był faktycznie z danego serwisu (m.in. czy adres nadawcy nie wygląda podejrzanie). Nawet jeśli jest, to nie klikać w podany w mailu link, tylko zrobić daną czynność samemu w serwisie. Klikać tylko w ostateczności, jak się nie da inaczej (po ponownym upewnieniu się, że to nie oszustwo).