anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Zmiana hasła

Client:132421859
#1 Nowicjusz

Witam. Przyszła mi informacja na maila, że moje hasło do allegro zostało skradzione. Zmieniłam więc hasło na nowe, wylogowałam się ze wszystkich urządzeń, zalogowałam sie z powrotem na telefonie - z nowym hasłem, ale wszystko tak, jak wcześniej. 

Problem jest teraz taki, że nie mam historii zakupów, nie mam Smart (a 2 tyg temu wykupywałam, co roku wykupuje), nie mam możliwości zakupu na raty (a miałam prawie 10 tys zł do wykorzystania na paypo/raty itp), nie mam historii adresów... 

Konto allegro mialam ponad 16 lat, teraz nagle jestem nowym członkiem... 

Adres mailowy zostal ten sam, tylko hasło zmieniłam. 

Nie wiem o co chodzi. Co mogę zrobić, aby wszystko powróciło? 

oznacz moderatorów
3 ODPOWIEDZI 3

komis-bell
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@Client:132421859 Chodzi o to, że masz dwa (lub więcej) konta więc po prostu zaloguj się na to właściwe 🙂 

oznacz moderatorów

RaBarbar_ka
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@Client:132421859 upewnij się, czy zalogowałaś się na prawidłowe konto - to zostało założone ponad rok temu i nie posiada wykupionej usługi Allegro Smart!. 

Basia
   Moderatorka Allegro Gadane
oznacz moderatorów

M.D-00 Geist
#11 Animator

Jeśli nie zakładałaś konta z ponad rok temu (jak podała moderatorka), albo dane tego "nowego" konta (dane osobowe) się nie zgadzają, to nie chcę straszyć, ale mail mógł być próbą wyłudzenia konta/hasła.

Podstawowe kroki bezpieczeństwa przy otrzymaniu podobnych maili:

Zweryfikować czy mail był faktycznie z danego serwisu (m.in. czy adres nadawcy nie wygląda podejrzanie). Nawet jeśli jest, to nie klikać w podany w mailu link, tylko zrobić daną czynność samemu w serwisie. Klikać tylko w ostateczności, jak się nie da inaczej (po ponownym upewnieniu się, że to nie oszustwo).

oznacz moderatorów