Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam
Proszę o informacje. Jestem posiadaczem konta firmowego na allegro ( jednoosobowa działalność) .Mam również w spółkę cywilną. Czy istnieje możliwość przepisania konta z jednoosobowej działalności na spółkę w której jestem współwłaścicielem ? Będę wdzięczna za pomoc.
@Intima_shop, w tej sprawie skontaktuj się z nami przez ten formularz. Przykładowy wzór oświadczenia znajdziesz w tym artykule.
Konta firmowego nie zmienisz, ale są określone możliwości:
Poza wyjątkiem zbycia przedsiębiorstwa lub jego zorganizowanej części, zmiana przedsiębiorstwa na koncie firmowym jest możliwa wyłącznie w przypadku, gdy zmianie nie ulega numer NIP i/lub numer KRS:
Konto może stać się przedmiotem użytkowania innego przedsiębiorcy, gdy drugie przedsiębiorstwo powstało jako kontynuacja poprzedniego w sferze praw i obowiązków cywilnoprawnych i administracyjnoprawnych, czyli gdy nie zmienia się podmiot gospodarczy. Przekształcenie, podział i łączenie się przedsiębiorców nie powinno powodować zmiany NIP oraz numeru KRS.
W powyższych sytuacjach zmiany danych na koncie i fakturach dokonasz tak samo, jak w przypadku zbycia przedsiębiorstwa.
Najlepiej zapytaj: https://allegro.pl/pomoc/kontakt?kategoria=6a7ab6d0-2364-4a46-86ff-3aafcca487ab