anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Zostały usunięte numery

KMPMM
#1 Nowicjusz
Chciałbym zapytać innych sprzedawców z branży motoryzacyjnej, jak radzicie sobie z automatyczną produktyzacją w przypadku części używanych z demontażu.
Zauważyłem, że system Allegro automatycznie pobiera wpisany przeze mnie poprawny numer fabryczny części i na tej podstawie bezwzględnie łączy moją ofertę z istniejącym produktem w Katalogu. Niestety algorytm nie rozróżnia modeli ani roczników pojazdów – zdarza się, że moja część do nowszego modelu zostaje połączona z kartą produktu opisującą zupełnie inny, dużo starszy pojazd. W efekcie system nadpisuje moje parametry, usuwa wpisany numer fabryczny i podstawia błędne dane, co wprowadza kupujących w błąd.
Niestety od niedzieli bez przerwy muszę ręcznie edytować i poprawiać te oferty, ponieważ po automatycznych zmianach systemu wyglądają one bardzo niekorzystnie i całkowicie mijają się z prawdą. Marnuję mnóstwo czasu na użeranie się z błędami , zamiast zajmować się bieżącą sprzedażą i obsługą klientów.
oznacz moderatorów
2 ODPOWIEDZI 2

M.D-00 Geist
#11 Animator

Rób to co inni - dodaj w opisie informację, że należy brać pod uwagę tylko to co jest w opisie.

Chociaż to nie rozwiąże ograniczenia widoczności towaru (bo np. filtry pewnie uwzględniają tylko wartości z parametrów).

oznacz moderatorów

AUDI-SW
#9 Pomysłodawca

Ale to nie jest sposób błędny katalog produktów to jest największy problem a już ingerencja w numer fabryczny który został zastosowany przez sprzedawcę i został wymazany zastąpiony opisem w ten sposób nie tworzy się katalogu miałem wystawione radio nawigację a katalog podciągnął to pod kierownicę jeszcze w dodatku z jakiegoś starego samochodu

oznacz moderatorów