Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam,
Dziś natrafiliśmy na ciekawy przypadek.
Klient zakupił od nas kilkanaście dni temu urządzenie nawadniające do terrarium. Finalnie zadecydował o zwrocie - no niby żaden problem nawet gdyby go wypróbował i użył ale oddał w stanie idealnym nigdy nie robiliśmy w takich wypadkach problemów ze zwrotem.
Tym razem jednak jest inaczej ponieważ klient zwrócił urządzenie, które ewidentnie przez długi czas było używane - i oczywiście jest uszkodzone.
Towar cały pokryty jest kamieniem, ma stopioną głowicę, no i po prostu nie działa.
Po kontakcie z klientem i poinformowaniu go, że odesłał nam inny produkt niż ten który wysłaliśmy mu my i za taki nie zrobimy zwrotu uzyskaliśmy tylko komentarz NO TO BĘDZIE NEGATYW. NARA
Co w takim przypadku kiedy sprzedający ma zdjęcia potwierdzające stan zwróconego przedmiotu i odmówi kupującemu zwrotu a ten finalnie wystawi negatywną opinię. Czy allegro w jakikolwiek sposób chroni sprzedawców? Czy w jawny sposób pod groźbą negatywa można wyłudzać nowe produkty zwracając stare, uszkodzone przedmioty.
Cześć @jadowitepl, edytowałam mój wpis z 23-07-2024, aby doprecyzować odpowiedź.
@MiMary przepraszam ale nie oczekiwaliśmy, że zmienisz zdanie tylko wytłumaczysz nam, dlaczego mamy zwracać pieniądze za coś innego. Ja już planowałem zakupy w oficjalnym sklepie allegro bo mam trochę śmieci do oddania za które chciałem otrzymać odrobinę pieniążków ☹️