anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Zwrot od Allegro za podwójny koszt przesyłki

MAMY ROZWIĄZANIE!
HABICH-PULAWSKA
#8 Zapaleniec#

Dzień dobry.

Nie wiem jak to się dzieje, ale niektórzy Klienci wygrywając u mnie kilka aukcji (z licytacji) zmuszeni są do opłacenia kosztów przesyłki do każdej wygranej aukcji, jakby nie sumują się te zakupy. W takich sytuacjach często towary wysyłam jedną paczką i wkładam do paczki pieniadze ,,zwrot podwójnego kosztu wysyłki". Moje pytanie jest takie: Jak anulować koszty podwójnie (i więcej) opłaconych aukcji?

Tu numery takich ostatnio zakończonych aukcji

17042508513

17042476303

Pozdrawiam 🙂

oznacz moderatorów
9 ODPOWIEDZI 9
la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@HABICH-PULAWSKA dzień dobry! Tak się dzieje, jeśli kupujący nie opłacą tych licytacji jedną płatnością. Ty jako sprzedająca nie masz na to wpływu. 
Kupujący w zakładce Moje zakupy powinni zaznaczyć check boxy przy tych licytacjach, wtedy pojawi się zielony pasek na dole ekranu i kliknąć "opłać", wtedy będzie to jedno zamówienie i jedna wysyłka.

Monika
   Moderatorka
oznacz moderatorów
HABICH-PULAWSKA
#8 Zapaleniec#

Dzięki za odpowiedź.

W przypadku naszych Klientów, w większości to starsi ludzie i nie do końca ogarniają sprawy komputerowe. Skąd licytujący ma wiedzieć, że coś tam trzeba odznaczyć? W jaki sposób przed opłatą powiadomić o tym Kupującego?

Nie za bardzo to rozumiem. Gdy ja coś kupuję na Allegro, samo mi wpada do jednego ,,koszyka". Nie możecie drodzy Admini też tak tego ustawić?

oznacz moderatorów
Client:44052296
#21 Demiurg#

@HABICH-PULAWSKA przy licytacji koszyk nie działa

oznacz moderatorów
Client:44052296
#21 Demiurg#

@HABICH-PULAWSKA tylko dobrze dokumentuj te wkładanie bo może Ci się trafić "kupujący"

Ja bym zlecał zwrot poprzez AF za jeden transport. Bezpieczniej i na e-papierze

oznacz moderatorów
HABICH-PULAWSKA
#8 Zapaleniec#

A co to jest AF? 😏 😊

oznacz moderatorów
SpeedyGonzalezz
#12 Orędownik#

@HABICH-PULAWSKA Też miewam takie przypadki, ale jeśli klienci płacą przez Allegro, to lepiej zwracać nadpłaty w ten sam sposób. Wkładając gotówkę do paczki nie masz żadnego dowodu, że coś wysłałeś

--------------------------------------------------
Najszybsza mysz w całym Meksyku
oznacz moderatorów
HABICH-PULAWSKA
#8 Zapaleniec#

No właśnie 😊 Co to znaczy ,,w ten sam sposób"? Jak fizycznie mam to zrobić?

oznacz moderatorów
SpeedyGonzalezz
#12 Orędownik#

@HABICH-PULAWSKA Na liście zamówień przy każdym zamówieniu jest po prawej stronie zakładka "Akcje". Po jej rozwinięciu pokazują się różne operacje do wykonania, m.in. "zwróć wpłatę". Trzeba odhaczyć kupione walory, żeby został sam koszt przesyłki oraz wybrać powód zwrotu (to u góry). Uwaga: jeśli ktoś płacił tzw. zwykłym przelewem, to nie zadziała.

--------------------------------------------------
Najszybsza mysz w całym Meksyku
oznacz moderatorów
HABICH-PULAWSKA
#8 Zapaleniec#

Pięknie dziękuję za podpowiedź 😊

Tyle zakładek się porobiło w Allegro, że nie mam siły sama szukać rozwiązań.

Jeszcze raz dzięki!

Pozdrawiam 🙂

oznacz moderatorów