Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Mam problem... Klient kupił u mnie nową sukienkę z metką dla dziecka- 13 - czerwca (najprawdopodobniej na jakąś uroczystość , bo sukienka jest z tych galowych ), uzgadnialiśmy szczegóły transakcji, wysyłałam wymiary, wszystko było ok...mimo to zwrot był określony jako : zakupu dokonano pomyłkowo ale to już akurat nie ważne , Klient może dokonać zwrotu..wiem. Dzisiaj czyli prawie po miesiącu dotarł zwrot, sukienka ma metkę ...i PIĘKNIE PACHNIE PROSZKIEM DO PRANIA... jest ewidentnie użyta i uprana... Co mam zrobić??? Ostatnio miałam 2 zwroty i bez problemu zwróciłam pieniądze, ale w tym przypadku czuję się oszukana. Zakładam, że jeśli odmówię zwrotu pieniędzy, Klient wystawi mi negatywny komentarz...jak się mogę obronić przed negatywnym komentarzem i jak udowodnić allegro, że sukienka jest uprana ??? Zapachu..nie da się wysłać... 😞
Proszę o pomoc....Miłego dnia
@Minimoda-fashion No cóż, trafiłaś na kolejnego bezczelnego cwaniaczka, który z allegro zrobił sobie wypożyczalnię.
Myślę że @konto zamknięte będzie miał tu sporo do powiedzenia i podzielenia się doświadczeniami oraz instrukcjami postępowania😏
"złote myśli" xyz96: "Sprzedawcy zawsze byli, są i będą moimi wrogami na AG."😄
@Minimoda-fashion niestety to kolejny przykład na bezczelność kupujących.
My mamy np. masę zwrotów zakupów na fv, nie mamy prawa ich przyjmować, ale klienci odsyłają, a potem zaczyna się szarpanie poprzez dyskusje i finalnie i tak jestem zmuszony przyjąć zwrot, bo przecież wraca do mnie towar, który nie jest moją własnością, nie wyrzucę go do kosza.
@mikeza, nie odbierajcie, przecież nikt was nie zmusi, a kupujący wie że nie ma prawa za to ocenić/osądzić 🙂
@Minimoda-fashion Nie możesz odmówić przyjęcia zwrotu. Pieniądze i koszt wysyłki do klienta musisz oddać, ale możesz potrącić część kwoty jeśli wartość towaru faktycznie uległa zmniejszeniu. Tak mówią przepisy.
Dzięki za odpowiedź... to co napisałeś jest szokujące... czyli całe prawo stoi po stronie kupującego...bo jeśli odeślę mu tylko część pieniędzy to i tak Klient wystawi mi komentarz negatywny.... Czy my jako sprzedawcy nie mamy żadnych praw i nic nas nie chroni?
@Minimoda-fashion Allegro traktuje Sprzedawców tak jak traktuje niestety... dzisiaj już był taki wątek tylko o butach. Też zwrócone używane. Najlepiej zrób jakieś zdjęcia świadczące o uzywaniu, albo np sznurek od metki inny itp( musiał ją jakoś odczepić do prania) bo zapach to za mało..
ps Pobaw się w Sherlocka i zobacz czy nie ma jakiś zdjęć z uroczystości na FB czy Instagramie 👺
Nie jest problemem kupić sobie metkownice igłową za 30 zł. ...i "wypożyczać" sobie ubrania z metkami, delikatnie je wypiąć, a potem za pomocą metkownicy wpiąć lub włożyć ponownie.... to są klienci.... "zaprawieni w boju..." i po prostu to jest ich sposób na zakupy.... więc nadal pozostał tylko intensywny zapach.. 😞 Już zwróciłam pieniądze bon nie chce negatywów.... ale chyba sobie nie odpuszczę i przynajmniej napiszę do Cwanego Klienta, że wiem iż rzecz była używana...