Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam.
Chciałbym się dowiedzieć w jakiej walucie mam zwrócić pieniądze za towar kupiony za pobraniem na allegro.cz
Czy mogę z mojego konta bankowego wysłać w złotówkach czy muszę w koronach??
Klient zwrócił ten towar
Zwracasz w takiej walucie jak klient płacił. Jak nie masz konta w koronach, to ja polecam Revolut, ma darmowe przelewy walutowe w ramach całej Unii.
@Iron-Bike nie do końca tak , jeśli chodzi o problem w tym watku owszem , zakup na allegro cz. sprzedawqca otrzymał zapłatę w Koronach ,ale w przypadku allegro pl. choćby klient płacił w Koronach to sprzedawca otrzyma zapłatę w Złotych ... i do czego zmierzam
Sprzedawca zwraca środki nie w walucie w jakiej płacił kliet tylko w walucie w jakiej sprzedawca otrzymał zapłatę .
Na allegro.pl klient zawsze płaci w złotówkach, a na allegro.cz w koronach. Ewentualnie może sobie płacić w innej walucie, którą bank automatycznie mu wymieni podczas płatności. Ale to już nas jako sprzedawców nie interesuje, my widzimy tylko że klient zapłacił w złotówkach (lub koronach), i w takiej walucie powinien dostać ewentualny zwrot, a jeśli płacił w innej to wymienił mu to jego bank (tudzież operator płatności) i wymiana tej waluty nie jest już po naszej stronie.
W tym przypadku klient płacił w koronach, cenę miał podaną w koronach (jak kupował na allegro.cz a nie .pl), sprzedawca otrzymał płatność w koronach, i w tej samej walucie powinien być dokonany zwrot.