Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam sprzedałem przedmiot na allegro przez przypadek gdyż został już wcześniej sprzedany ale nie został usunięty z aukcji pieniążki zwróciłem poprzez przelew a nie zwrot allegro i spotkała mnie odmowa zwrotu prowizji 45zł! co można w takiej sytuacji zrobić?
@ZidanLFC nic właściwie. To twoja broszka, by pilnować stanów magazynowych.
Jeśli jednak miałbyś jakąś podkładkę, że to klient zrezygnował, to co innego. Tak tylko sugeruję, z niektórymi idzie się dogadać.
ale allegro odmówiło mi przyznania prowizji dlatego że nie zrobiłem zwrotu przez allegro a sam przez konto czy można wysłać potwierdzenie przelewu i wtedy zwrócą?
Kupujący potwierdził, że odstąpił od umowy?
nie wiem musiałbym do niego napisać
Allegro od niedawna nie przyznaje zwrotów prowizji także po udokumentowanym odstąpieniu od umowy, jeśli sprzedawca zwrotu wpłaty nie dokona przez Allegro Finanse. Moim zdaniem to już jest szczyt... Dodatkowo jest to niezgodne z regulaminem Allegro i jego punktem traktującym o pobieraniu prowizji w momencie zawarcia umowy. Po odstąpieniu nie ma takiego momentu, umowa zgodnie z prawem jest uznana za niezawartą.
no tez właśnie kiedyś tak nie było a teraz wprowadzili coś takiego i dlatego mowie napisze może ktoś podpowie jak to rozwiązać bo tak jak mówisz szczyt chamstwa ze strony allegro