Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Mam problem z ktorym nie wiem jak sie uporać
Pewnien Janusz biznesu kupil u nas zele antybkateryjne, wywiozl je do wielkiej brytani nie wiadomo czy przed zakazem czy po mniejsza z tym, po czym z racji ze wielka brytania zablokowala im sprzedaz na **piiip** chce je oddac. Ze zwrotami nie mamy problemu nawet przedluzylismy o 30 dni jednak wywiezione zostaly te zele poza granice polski, odeslac chce to spoza granicy nie wiemy czy zele nie byly narazone kontakt z wirusem, gdyz wielka brytania znajduje sie w centrum pandemi, jak byly przewozone do uk jak przechowywane, i teraz mamy dylemat co z tym zrobic. Gdy z polski ktos odsylal nie bylo problemu jednak tutaj jest troche inna sytuacja.
Oczywiscie jako sprzedawcy jestesmy przez prawo zmuszeni do wszystkiego jednak pojawia sie wiele pytan
@NGTPolska Podstawowe pytanie: kupił na firmę czy prywatnie? To, że wywiózł raczej znaczenia nie ma.Wirusy nie łażą po ulicach i żelu nie zakażą. Ile czasu upłynęło od daty zakupu?
Kupił prywatnie chce zwrócić przed 30 dniami które mamy w aukcji jednak tu pojawia się obawa o bezpieczeństwo
@NGTPolska Nie wydaje mi się by coś tym żelom zagrażało. Pytanie tylko jak on chce to odesłać i czy mu się uda z Wielkiej Brytanii?
wrzuci to do kuriera i pojdzie tak jak podejrzewam z Polski to zrobil.
@NGTPolska To mu przyjmij ten zwrot. Poczekaj ze trzy dni, aż wirus zdechnie i sprzedaj 🙂
Szczerze mówiąc wątpię, czy mu to wypuszczą z UK.
Natomiast co do wirusa, to nie ma szans się zarazić przez przesyłkę.
kupujący na allegro twierdzą, że zarażają się przez wiadomości email, dlatego ich nie czytają po wylicytowaniu 😄
To napisz, żeby czytali w maseczce i goglach
a najlepiej patrząc przez aparat swojego telefonu w masce przeciwgazowej 😛
od kiedy środki higieniczne podlegają zwrotom?
Art. 38 ustawy o prawach konsumenta
Prawo odstąpienia od umowy zawartej poza lokalem przedsiębiorstwa lub na odległość nie przysługuje konsumentowi w odniesieniu do umów:
...
5) w której przedmiotem świadczenia jest rzecz dostarczana w zapieczętowanym opakowaniu, której po otwarciu opakowania nie można zwrócić ze względu na ochronę zdrowia lub ze względów higienicznych, jeżeli opakowanie zostało otwarte po dostarczeniu;
poszukajcie co mówi o tym brytyjska ustawa konsumencka