Zwrot towary w przypadku produktu na raty

- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
- Zgłoś nieodpowiednią zawartość
Dzień dobry, zrobiłem aukcje gdzie omyłkowo podpoiłem drugi produkt, po zakupie klient otrzymał jeden produkt a nie dwa tak jak sugerowała aukcja. Zadzwoniłem do klienta ze nadtopiła pomyłka i żeby On dokonał zwrotu. Okazało się ze klient kupił produkt na raty z klasycznym oprocentowaniem. Co teraz w wypadku zwrotu, czy raty zostaną anulowane, czy klient będzie musiał spłacić raty z dodatkową nadwyżką.
dodam że produkt kosztował 4400 zł i była to jedna z niższych cen na allegro i za taka kwotę nie da się kupić dwóch takich produktów w tej cenie.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
@panodrowerow klient ma teraz problem w postaci rozwiązania umowy kredytowej ,czy poniesie koszty trudno dociec , ale w Twojej gestii leżałoby pokrycie ich .

- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
W teorii mógłby zadzwonić do banku i poprosić o spłacenie całego kredytu "od razu" wtedy kwota odsetek powinna być mała
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
@panodrowerow w teorii ..... niemniej sprawcą całego zamieszania jesteś Ty .
Zadzwonić ??😁 ... he...he to Tobie się tak wydaje , przed klientem cała związana z tym papierologia .

- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
Sam tak robiłem, kupiłem opony do samochodu na raty allegro, po dwóch miesiącach jak miałem lepsza płynność finansową dzwoniłem do santanander (bo tam miałem umowę) podałem nr umowy kredytowej i zapytałem jaka kwotę na dzień dzisiejszy muszę spłacić aby zamknąć umowę. Pani z banku przelicza podaje kwotę, płacę i umowa spłacona.