anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Zwrot z AP za opóźnioną przesyłkę :) Jest coraz lepiej - ja jestem na TAK!

TechartGSM
#14 Krzewiciel

Klient złożył zamówienie, wysłaliśmy, nie dotarło w szacowanym przez Allegro terminie. Założył dyskusję, poprosił o pomoc Allegro - a Allegro w czwartym dniu po szacowanym przez siebie czasie dostawy - zaproponowało wypłatę z AP, z której klient rzecz jasna ochoczo skorzystał. 

Brawo!! Jak dla mnie bomba - cytując klasyka - "Klient który otrzymuje i towar, i zwrot całości wpłaty jest mniej awanturujący się" 🙂

Dla mnie obyło się bez negatywa bo klient mimo początkowego wku****** finalnie zadowolony - ma i pieniądze i towar (przesyłka dotarła w tydzień po szacowanym przez Allegro terminie dostawy, w czwarty dzień po wypłacie z AP). Jeden problem mniej i jedna dyskusja więcej rozwiązana.

Wszyscy zadowoleni - nawet napisałem klientowi że cieszę się że Allegro poczuło się do odpowiedzialności i wypłaciło mu rekompensatę za opóźnienie w dostawie.

W taki sposób to to może działać - nie widzę przeciwwskazań!

oznacz moderatorów
5 ODPOWIEDZI 5

KOGIEL_T
#20 Guru ⭐⭐

@TechartGSM  powiem Ci, że AIiexpress , też tak działa 😉, sam miałem przypadek, że czekałem dwa miesiące i złożyłem wniosek o zwrot, który dostałem, a po trzech miesiącach, przesyłka dotarła. Tam sprzedawcy, tez boją się protecta, znajomy zamówił sterownik do solarów i dostał w złym kolorze😉, napisał do sprzedającego i Chińczyk  wysłał mu drugi gratis

oznacz moderatorów

TechartGSM
#14 Krzewiciel

@KOGIEL_T Ale ja bez sarkazmu... Ja grzecznie napisałem że złożyłem reklamację w związku z opóźnieniem w dostawie i czekamy na odpowiedź przewoźnika. Na to Allegro zaproponowało AP i pokryło wypłatę rekompensaty. Przeciwko takim działaniom serwisu nie widzę przeciwskazań.

oznacz moderatorów

KOGIEL_T
#20 Guru ⭐⭐

@TechartGSM  no racja, wprowadzili klienta w błąd, to oddali kasę, tak powinno być 

oznacz moderatorów

Client:44052296
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@TechartGSM a o jakiej kwocie mowa?

oznacz moderatorów

TechartGSM
#14 Krzewiciel

Oczywiście niewielka, dwadzieściacoś zł - ale i tak doceniam że serwis zrobił coś w moim interesie!

oznacz moderatorów