Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
W okresie przejściowym mogliście włączać i wyłączać metody dostawy Allegro DHL w ramach Allegro Delivery w cennikach niezależnie od pozostałych metod Allegro Delivery.
Tutaj znajdziecie zbiór najważniejszych informacji o Allegro DHL w ramach Allegro Delivery.
16 czerwca włączymy metody Allegro DHL na stałe do programu Allegro Delivery.
Jeśli nie macie metod Allegro DHL w swoich cennikach Allegro Delivery lub udostępniacie metody Allegro DHL, ale nie udostępniacie metod Allegro Delivery, do Waszych cenników w zależności od tego, jakie metody udostępniacie, dodamy metody dostawy zgodnie z poniższą tabelą:
Zmiany w cennikach mogą potrwać do kilku dni. Jeśli korzystacie z usług zewnętrznych integratorów i po zmianach będziecie mieć problem z nadaniem paczki – sprawdźcie, co możecie zrobić.
Nie musicie czekać do 16 czerwca. Możecie już teraz samodzielnie włączyć metody Allegro DHL w Allegro Delivery lub cały program Allegro Delivery w swoich cennikach.
Tutaj znajdziecie szczegółowe informacje o metodach Allegro DHL w Allegro Delivery.
@la_nika brawo !! kolejne zarzewie eskalujące konfliktów klient - sprzedawca .
@mdrogeria, w jaki sposób wprowadzenie na stałe metod Allegro DHL do Allegro Delivery staje się Twoim zdaniem zarzewiem konfliktów między kupującymi a sprzedającymi?
@la_nika Nie czarujmy się ,z każdym wprowadzanym przez Was przewoźnikiem przybywa problemów , DHL nie należy do grupy pożądanych przez sprzedawców , kiedyś tam wprowadziłem ot tak od siebie , baaardzo szybko usunąłem z cenników , czyli kolejny schodek od Was dla sprzedawców .
@mdrogeria z każdym wprowadzanym przez nas przewoźnikiem przybywa punktów odbioru i nadań. W przypadku DHL to 5100 automatów DHL BOX 24/7, 4000 punktów POP i
22 000 punktów i automatów dla wygodnych zwrotów Allegro Delivery.
Obsługujemy coraz więcej przesyłek, więc możemy otrzymywać więcej zgłoszeń, ale na pewno sobie z nimi poradzimy.
@la_nika dochodzi kwestia doręczania "dla nich paczki allegro nie są priorytetowe" wiem bo mam znajomego w DHL
@sklep_solpio domyślam się, że my nic na ten temat nie wiemy.
To relacja biznesowa i z pewnością nie ma nigdzie w umowie informacji, że przesyłki w ramach Allegro Delivery nie są dla nich priorytetowe.
@la_nika o tym pisać nie trzeba w umowach , jest to naturalne zjawisko w biznesie , pomiędzy potrzebami klienta , a przychodem z tytułu transakcji musi się wyłonić górka , im jest większa tym większe poważanie ma klient , to co napisał @sklep_solpio jest prawdą potwierdzoną pocztą pantoflową , nie wiem jak sprawa wygląda z Inpost bo chłopaki pary nie puszczają , a ja na siłę nie gniotę , ale DPD , DHL , UPS mają inne priorytety , Pocztowcy idą na swojej fali .
Ja tam nie zauważyłam, żeby Inpost inaczej paczki Allegro traktował. Potrafią równie schrzanić dostawę z EOb.... jak SH.... czy Allegro. To kwestia kuriera, nie paczek. Ale to i tak nic w porównaniu z Delivery. Durnego boxa DHL np bym chętnie używała ale się zrobiło delivery, zginie potem gdzieś w czarnej dziurze i będę się wnerwiać... Już niektóre rzeczy wolę w inpost F.... kupić i mieć spokój, niż się z tym użerać.
@la_nika ty myślisz, że ktoś coś takiego ci w umowie uwzględni czy co?:D pożycz swoje okulary bo patrzysz przez nie pozytywnie!
ps. napisałem jakie wytyczne dostali od swoich szefów kierowcy w DHL
@sklep_solpio na pewno będziemy reagować, jeśli przesyłki DHL w ramach Allegro Delivery będą traktowane po macoszemu.
Ale proszę, pozytywne spojrzenie, zawsze może się przydać!
"z pewnością nie ma nigdzie w umowie informacji, że przesyłki w ramach Allegro Delivery nie są dla nich priorytetowe"
Dokładnie nie ma też nigdzie, że są priorytetowe - więc każdy wie jak to wygląda w praktyce.
@mdrogeria "nie wiem jak sprawa wygląda z Inpost bo chłopaki pary nie puszczają , a ja na siłę nie gniotę"
A u mnie kiedyś jeździli z karteczkami z kolejnością umieszczania przesyłek oraz listą klientów kluczowych 😎
@la_nika "na pewno będziemy reagować, jeśli przesyłki DHL w ramach Allegro Delivery będą traktowane po macoszemu"
Jak zareagowaliście na moje zgłoszenie, że przesyłek DHL nie odbierze kurier ani nie nadam ich w żadnym automacie - bo jak to napisaliście "jest zbyt niska dostępność kurierów" 🤣🤣🤣
Aaa napisaliście o tej niskiej dostępności kurierów, świetna reakcja.
No i jak postawili nowy box to korzystałam kilka razy. Weszło delivery i znowu musze zasuwać 800m do paczkomatu. A niech Was.... Zawsze musicie wszystko zepsuć, a miałam chociaż odbiór blisko... Umiecie zepsuć zakupy.