Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Wiecie już, że do programu Allegro Delivery dołącza nowy przewoźnik - DHL.
W tym wątku zebrałam najważniejsze informacje na ten temat.
Tutaj możecie zapisać się na webinar (26 marca g. 13:00) z Ekspertką Allegro Delivery, Martą Wójcicką.
7 kwietnia 2025 dodamy do programu Allegro Delivery metody DHL:
Jak będziemy dodawać metody DHL do Allegro Delivery
Od 7 kwietnia możecie samodzielnie dodać metody DHL w ramach Allegro Delivery lub poczekać, aż zrobimy to za Was. Będziemy je włączać kolejno określonym grupom sprzedających, poinformujemy osobno każdą z grup e-mailowo z około tygodniowym wyprzedzeniem.
Dodatkowo, jeśli nie korzystasz z Allegro Delivery, a jesteś w zasięgu Allegro One Kurier – włączymy tę metodę w Twoich cennikach w ramach Allegro Delivery.
Jeśli w cenniku udostępniasz jedynie metody kurierskie, w tym metodę Allegro Kurier DHL – nie włączymy w nim metod z programu Allegro Delivery.
Maksymalna waga i wymiary:
Maksymalna wymiary i waga przesyłek DHL została dopasowana do programu Allegro Delivery.
Jedyna różnica między przesyłkami DHL nadawanymi poza programem to maksymalna waga przesyłek w automatach i punktach (poza Allegro Delivery to 25 kg).
Jak nadać i przekazać paczki
Przesyłki będziecie mogli nadać wyłącznie przez Wysyłam z Allegro lub poprzez integrację zewnętrznych narzędzi z API Wysyłam z Allegro. Będziecie mogli przekazać paczki:
Jak zamówić podjazd kuriera
Tak jak w przypadku pozostałych metod w ramach Allegro Delivery, dla każdego przewoźnika należy zamówić osobny podjazd przez narzędzie Wysyłam z Allegro.
Podjazd kuriera będzie bezpłatny bez względu na liczbę paczek.
Jak zamówić stały podjazd kuriera
Będziecie mogli zamówić stały podjazd kuriera przez formularz na stronie DHL.
W ciągu 5 dni roboczych otrzymacie potwierdzenie e-mailowe, jeśli konieczne będzie dopracowanie indywidualnych rozwiązań realizacji odbiorów, przewoźnik będzie kontaktować się telefonicznie..
Jak będzie wyglądać proces zwrotów operacyjnych
Przesyłki będą czekać na odbiór przez kupujących w automacie paczkowym i w punkcie odbioru przez 48 godzin. Po tym czasie lub w przypadku przesyłki kurierskiej, która nie mogła zostać doręczona – przesyłka zwracana jest bezpłatnie do sprzedającego.
Reklamacje logistyczne, tak jak w przypadku innych metod z programu Allegro Delivery możecie zgłaszać do nas.
Godziny wysyłki tego samego dnia dla DHL w ramach Allegro Delivery będzie można ustawić od 7 kwietnia.
Podsumowanie:
Podstawowe informacje o Allegro Delivery (LINK)
Webinar o nowościach w Allegro Delivery (LINK)
@la_nika no ... dobra , to wobec tego w imieniu wszystkich sprzedawców oraz swoim proszę o jednoznaczne określenie godzin granicznych dla nadań DHL.
@mdrogeria godziny graniczne w punktach odbioru paczek zależą od kodu pocztowego, a godziny podjazdu od ustaleń z przewoźnikiem. Można to sprawdzić tutaj. Nie jesteśmy w stanie ich określić dla wszystkich sprzedających w całej Polsce.
@la_nika ależ ja to rozumiem , zrezygnowałem z DHL tylko dlatego ,że nie mają określonej godziny granicznej dla nadań , baa .. nawet pofatygowałem się i zadzwoniłem na infolinię w tej sprawie bo nawet nadane z bladym świtem paczki w automacie kisiły się do następnego dnia . Gwiazda na infolinii powiedziała jednoznacznie ,że nie ma u nich takiego czegoś jak godzina graniczna do nadań , deklarują dostarczenie do odbiorcy w 2 dni od nadania w punkcie , automacie czy po podjęciu przez kuriera
Czekam wobec powyższego na konkretne informacje bo usuwanie ze statystyk prawidłowo nadanych paczekk nie za bardzo mnie satysfakcjonuje .
@mdrogeria godziny graniczne są ustalone i są dostępne w pliku, można pobrać z linku w artykule, który podesłałam. Jeśli przesyłki w ramach Allegro Delivery nie zostaną odebrane na czas, będziemy prosić o zgłoszenia. Oprócz wykluczenia takich zamówień z jakości, będziemy interweniować u przewoźnika.
U mnie wpadają paczki i generując kwit dla DHL wybieram godzinę podjazdu między 14:00 a 16:00 i skubaniec przyjeżdża zawsze punktualnie na 14:01
Faktycznie podjazd jest bezpłatny - zamówienie poprzez nadaję z Allegro.
2 dni ? Dwa dni to moje paczki idą do Holandii, Czech, Słowacji.
Podoba mi się dwukrotne użycie słowa "bezpłatnie".
@la_nika Co to znaczy, że "Dodatkowo, jeśli nie korzystasz z Allegro Delivery, a jesteś w zasięgu Allegro One Kurier – włączymy tę metodę w Twoich cennikach w ramach Allegro Delivery."?
Jeśli nie udostępniam metod Allegro DHL, to też mi włączycie Delivery?
@fox_paws tja.... wrypią Ci tak jak łorlena
Pamiętam piękne czasy, gdy operatorzy telefonii komórkowej dostawali spore kary za włączanie niechcianych usług ...