anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

AD w formie DHL

winpol
#9 Pomysłodawca

Witam 

Proszę o niezwłoczne wyjaśnienie statusu paczki 

AD02ET5H61

Z  tego co ja widzę jest 

19 maj 2026, 06:27
Przesyłka została przyjęta w oddziale.

Oraz   status paczki : AD02ET5G21 Ztego co ja widzę : 
20 maj 2026, 09:08
Przesyłka została wydana do doręczenia Z tym ze paczka nie odebrana (odmowa ) i zwrot do nadawcy  gdyż obie paczki stanowią jedną całość  zamówienia  . 
Ogólnie czas dostawy  to jakaś kpina  paczki nadane 15 maj 2026, 16:41 .
Całość zamówienia obie paczki mają wrócić do nadawcy (zamówienie anulowane ) , sprzedawca nie chce zwrócic pieniędzy  do czasu otrzymania zwrotu 
oznacz moderatorów
13 ODPOWIEDZI 13

N_Nitka28
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@winpol Nie widzę, żeby paczki wracały do nadawcy. Przykro mi z powodu opóźnienia, ale paczki są w drodze do Ciebie. Gdzie widzisz informację o zwrocie do nadawcy? 

Nicol
   Moderatorka Allegro Gadane
oznacz moderatorów

winpol
#9 Pomysłodawca

AD02ET5G21

Była  odmowa odbioru ze względu na  nie terminowy czas dostawy  oraz nie kompletne zamówienie brak paczki n2  . Zwrot do  nadawcy  .

Dzisiaj otrzymałem informacje /mail ze  paczka nr2  AD02ET5H61

Będzie dostarczona  uwaga po 11 dniach kalendarzowych .

Nadana byłą 15 maja  przed 12:00  kurier DHL ... no mistrzostwo  .

Też jest odmowa odbioru i zwrot do nadawcy 

oznacz moderatorów

gdvorek
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@winpol 

Rozumiem, że ta sytuacja jest frustrująca, mogę jedynie przeprosić za nią i w przyszłości proszę wcześniej o kontakt to wtedy podejmiemy interwencję w sprawie paczki.

Grzesiek
   Moderator Allegro Gadane
oznacz moderatorów

winpol
#9 Pomysłodawca

No to proszę interweniować  aby te zwroty były jak najszybciej dostarczone  bo sprzedawca nie chce pieniędzy zwrócić   !!!

Teraz będę czekał kolejne 15 dni aż paczki /paczka wróci do sprzedawcy  ,a ten bedzie kolejne 14 dni przeciągał zwrot i tak mnie zastanie  lipiec  😕 

Nie wiem gdzie tu jest problem ,ale  nie miałem jeszcze ani jednej udanej dostawy /zakup  po przez AD  ,zawsze jakieś cyrki jak  paczka  zostawiona  pod złym adresem ,to paczka zostawiona w żabce na obrzeżach miast ... to opóźnienie  w dostawie  ... 

Nie było AD  był normalny kurier i nie było takich cyrków  .

Na co dzien korzystam z DPD ,DHL bo zamawiam różne rzeczy jak i wysyłam  i wszystko przychodzi do 3 dni o zamówienia   bez problemu .

oznacz moderatorów

matt_rose
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@winpol Otrzymałem informację, że wkrótce skontaktujemy się z Tobą w tej sprawie w zgłoszeniu mailowym o numerze 61597802.

Mateusz
   Moderator Allegro Gadane
oznacz moderatorów

winpol
#9 Pomysłodawca

Co oznacza u was zwrot  "wkrótce "  mamy dzisiaj 30.05   ZERO kontaku z waszej strony i ZERO rozwiązania tej sytuacji .

Was tylko do UOKiK zgłaszać  !!!!

oznacz moderatorów

w_kiwi
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@winpol Otrzymałeś od nas wiadomość we wspomnianej korespondencji numer 61597802 27.05.2026 o godzinie 6:25.

Wiktoria
oznacz moderatorów

winpol
#9 Pomysłodawca

Można wiedzieć  gdzie  tą wiadomość otrzymałem  ? Na maila nic o ww numerze i podanym czasie nie  przyszło 

oznacz moderatorów

w_kiwi
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@winpol Na maila. Numer 61597802 numer znajdziesz w tytule wiadomości. 

Wiktoria
oznacz moderatorów

winpol
#9 Pomysłodawca

Niestety nic takiego na moją skrzynkę mailową  nie dotarło ani do wiadomości , ani do spamu .

Jesli można proszę ponowić  tego  samego maila jestem ciekaw co tam  odpisaliście .

oznacz moderatorów

MiMary
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

Cześć, @winpol. Poprosiłam o ponową wiadomość mailową w sprawie przesyłek. Niedługo nasz pracownik skontaktuje się z Tobą i przekaże wszystkie szczegóły. 

Marysia
oznacz moderatorów

pecela
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@winpol

Po pierwsze sprzedawca ma 14 dni na zwrot pieniędzy od dnia otrzymania oświadczenia o odstąpieniu od umowy. Natomiast odmowa odbioru przesyłki, nie jest odstąpieniem od umowy, lecz niewykonaniem umowy przez kupującego. Nieodebrany przedmiot nadal jest własnością nabywcy i tak naprawdę, sprzedawca nie może zgodnie z prawem zwrócić ci od tak pieniędzy. Zgodnie z prawem musi ci najpierw wyznaczyć dodatkowy termin na odbiór twojej własności lub złożenie oświadczenia o odstąpieniu od umowy. Oczywiście sprzedawca zawsze może wstymać się ze zwrotem pieniędzy do czasu otrzymania towaru. 

Natomiast jeżeli chodzi czas dostawy to Allegro Delivery ma gwarantowany termin doręczenia do trzech dni roboczych. Pierwsza przesyłka została nadana 15 maja i została wydana do doręczenia 20 maja (czyli w 3 dniu roboczym). Natomiast druga przesyłki została nadana 15 maja i wydana do doręczenia 25 maja, czyli po 6 dniach roboczych, tj z 3 dniowym opóźnieniem). Do tego w Allegro Delivery nie ma czegoś takiego jak wielopaczkowość. To są dwie oddzielne i niepowiązane ze sobą przesyłki. 

Dopóki mieszkasz na terenie Unii Europejskiej i Polski, to obowiązują cię polskie i unijne przepisy konsumenckie, a nie twoje widzimisię. 

oznacz moderatorów

winpol
#9 Pomysłodawca

Po pierwsze sprzedawca ma OBOWIĄZEK  podać w jasny i czytelny sposób  czas realizacji zamówienia /zakupu  co w tym przypadku nie miało miejsca i nadal nie ma miejsca .

Aukcja z informacją  dostawa po jutrze , po zakupie i opłaceniu dowiaduję się ze towaru brak będzie dopiero produkowany czas  oczekiwania 10-14 dni !!!   i to jest jawne i celowe  wprowadzenie w błąd klienta 

Odmowa przesyłki ze względu na nie terminową dostawę 

oznacz moderatorów