Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam, taki absurd w allegro delivery dpd.
Zawsze w przesyłkach pobraniowych dpd kwota pobrania nie rozdzielała sie na paczki tylko była przypisana do jednej paczki a pozostałe miały tylko oznaczenie COD bez podania kwoty. Teraz szykując przesyłke w opcji Allegro Delivery DPD która zwiera więcej niż jedną paczkę system dubluje ponownie kwotę pobrania razy ilość paczek w przesyłce. Czyli dajmy na to mam przesyłkę pobraniową w kwocie pobrania 300zł składającą sie z 3 paczek i w tym momencie system mnoży mi to razy 3 i kwota pobrania robi sie 900zł. Muszę ustawic tak kwote pobrania aby w totalu wynosiła tyle ile powinna czyli 300zł i np paczka nr1 298zł , paczka nr2 1zł i paczka nr3 1zł co w totalu daje 300zł. Poprawcie to prosze bo to chyba jakies niedopatrzenie ze strony projektanta tego programu.
Dzisiaj taka przykra sytuacja. Przesyłki (4 szt) wysłane wczoraj, w sortowni w miejscu docelowym (sortownia odbiorcy) po weryfikacji adresu automatycznie zostają zwrócone do mnie czyli do nadawcy, brak ze strony przewożnika jakiego kolwiek kontaktu w celu ustalenia prawidłowego kodu pocztowego. Odbiorca w formularzu pomylil kod pocztowy. zamiast 03-287 wpisał 03-231. Dzis rano zobaczył na trackingu że przesyłka ma status zwrot do nadawcy. Zadzwonił do mnie z zapytaniem o co chodzi. Poleciłem kontakt z DPD i wyjasnienie sprawy. Okazało sie że w opcji Allegro Delivery nie ma możliwości zmiany danych adresowych przez odbiorce. Paczki wracają do mnie i będe musiał je nadać ponownie. Poniżej droga paczki od nadania do zwrotu. Poprawcie to bo ułatwicie życie sprzedawcą. Mylic sie jest rzeczą ludzką ale procedury powinny byc takie żeby paczki niepotrzebnie nie jeździły dwa razy skoro wystarczyło zkorygowac kod pocztowy i byłoby po sprawie.